HSLS: Zbog čega se odjednom toliko priča o ZOO vrtu?!

 Zoološki vrt i stanje životinja u njemu prerasta polako u političko pitanje, pa se prvi javio HSLS, koalicijski partner HDZ-a u Gradskom vijeću. Oglasili su se priopćenjem u kojem navode između ostalog da je rasprava o stanju u ZOO vrtu ničim izazvana.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Svjedoci smo intenzivne, ničim posebnim izazvane, rasprave o stanju u ZOO vrtu na Marjanu iz koje poreznim obveznicima baš i nije jasno što se želi postići, a pogotovo kojim rješenjima se teži. Velikoj većini građana poznato je kako nam ZOO vrt izgleda, koje su životinje u njemu, na kojoj je poziciji već desetljećima i koji problemi iz svega toga proizlaze. Također je poznato da smo imali planova i planova gdje i kako premjestiti ZOO vrt. Govorilo se o ušću rijeke Žrnovnice,  zatim o prostoru iznad OŠ Žrnovnica gdje je prije bila vojarna. Imali smo i ideju da se ZOO smjesti u prostor kamenoloma u Žrnovnici kad se isti, prema zakonskoj obvezi nakon zatvaranja, sanira. Samo, tko to kod nas mari za zakonske obveze ili kontrolira i sankcionira ako se iste ne izvršavaju, osim kad se radi o običnom građaninu. I sad, kao grom iz neba tako vedra ovih dana: “Žurno, hitno, neodgodivo, treba raseliti, životinje spasiti” . U sveopćoj kakofoniji glasova i rasprava nigdje ne vidimo što će biti sutra, ne vidimo plan, ne vidimo pojedinačne korake ka konačnom rješenju .

Čemu stvarati paniku u smislu da to mora odmah i sad?! Izvucimo iz ladica  stare neprovedene ideje, dodajmo nove, realno sagledajmo situaciju i pripremimo se u okviru stvarnih financijskih mogućnosti da korak po korak poboljšamo stanje s našim ZOO-om.

Nemojmo da nam se dogodi naš temperamentni dalmatinski nagli potez zbog kojega ćemo žaliti i možda stvar dodatno zakomplicirati. Gradonačelnici, dogradonačelnici, ravnatelji, vijećnici i  članovi upravnih vijeća  dolaze i prolaze, a posljedice loših odluka se ponekad desetljećima saniraju.

HSLS Split apelira na sve sudionike u odlukama koje je potrebno donijeti da se ne igraju polupanih lončića jer se lako može dogoditi da svi ovu partiju izgubimo.  Kad smo već počeli raspravljati o stanju u ZOO vrtu onda zajednički  dođimo do rješenja – stoji u priopćenju  koje potpisuje čelnik splitskih liberala Tonći Blažević.

POSLJEDNJE DODANO: