IZ ARHIVE

Životne priče legendi malog nogometa u emisiji ‘U balunu’

U najnovijem izdanju popularne sportske emisije “U balunu”, koja se emitira na splitskom PodKaSTu, voditelj Toni Grčić ugostio je dva značajna imena iz svijeta malog nogometa – Sinišu Alebića, poznatog kao Braja, i Mladena Pericu, poznatijeg kao Štrla. Emisija, emitirana 17. studenog, pružila je detaljan uvid u zlatno doba ovog sporta u Splitu i Hrvatskoj te njegovu evoluciju u današnji futsal.

Siniša Alebić, jedan od najistaknutijih malonogometaša Splita, poznat po svojim uspjesima i kao član američke nogometne Kuće slavnih, podijelio je priču svoje impresivne karijere. Od skromnih početaka u Splitu do postizanja slave u SAD-u, Alebić je posebno istaknuo svoj rad u hrvatskom klubu RWB Adria, s kojim je ostvario titulu najboljeg trenera.

S druge strane, Mladen Perica, istaknuti futsal djelatnik i osnivač MNK Mejaši, podijelio je svoje bogate iskustva kao trener s više od 27 godina staža u 1. HMNL i kao bivši trener U21 hrvatske reprezentacije. Perica je govorio o svojim počecima u MNK Mejašima, gdje je kao igrač i trener transformirao kvartovsku ekipu u jednu od tri najbolje ekipe u državi.

Emisija je obogaćena brojnim interesantnim isječcima, slikama i videima koji su gledatelje proveli kroz povijest malog nogometa u Splitu i Hrvatskoj, podsjećajući na izvanredne rezultate koje je splitski sport postigao. Osim toga, emisija je obuhvatila i priloge mnogih drugih ikona ovog sporta, uključujući Duju Bajrušovića, Marija Grubića – Kulu, Tonija Bilića, Mladena Radmilovića – Žuća i druge.

Zanimljive priče o osvajanju Zimskog kupa Dalmacije, s više od 300 ekipa i preko 7.000 navijača, te putovanju u Široki Brijeg na vojni turnir s nagradom od 20 tisuća maraka, samo su neki od vrhunaca koji su obilježili ovu emisiju.

Cijelu emisiju “U balunu” možete pogledati na YouTube kanalu PodKaSTa, dostupnom putem sljedeće poveznice:

POSLJEDNJE DODANO: