U Splitu napadnuta dva momka koji su bili na LGBTIQ tulumu: “Ti nasilnici su ušli u naš siguran prostor i učinili ga nesigurnim”

Iz Split Pridea su danas izvijestili kako su sinoć napadnuta dva muškarca na LGBTIQ eventu. 

Kako navode, napadači su nepozvani ušli na organizirani tulum i verbalno napali dvoje momaka zatim su ih dočekali ispred kluba te ih počeli tući. 

Njihovo priopćenje donosimo u nastavku:

Sinoć se na Bitcherinu dogodio napad na našu zajednicu. Par momaka su došli na LGBTIQ event, ušli u prostor koji je tu večer bio naš, na tulum koji je bio za našu zajednicu i napali su unutar kluba dvoje momaka koji su se ljubili. “Neće se meni neke pederčine tu ljubit”, rekli su. Na našem eventu. Ušli su u naša četri zida, da bi nas od tu potirali, doslovno. Dočekali su napadnute momke ispred kluba, tukli ih i doslovce ih proganjali, toliko da su žrtve morale bježat par kvartove dalje.
Danas smo prije svega ljuti. Ponavljamo, ti nasilnici su ušli u NAŠ siguran prostor i učinili ga nesigurnim. Došli su na event koji nije bio za njih, na koji nisu morali doć i uvodili su svoja pravila. E pa ne može, nećemo dozvolit za homofobija pokoleba našu zajednicu.
Molimo svakog tko je vidio šta se sinoć dogodilo da nam u inbox napiše šta ste vidili. Šaljite opise ovog homofobnog ološa, jesu li vam išta dobacivali, jeste li tokom večeri ulazili s njima u konflikt. Moramo ih nać. Šerajte ovu objavu, molim vas!
Žrtvama šaljemo podršku i obećavamo da ćemo dat sve od sebe da istjeramo pravdu.
Splitska policija je potvrdila da je jutros, oko 4 sata, dobila dojavu od HMP Splita da je liječničku pomoć zatražio muškarac koji je fizički napadnut ispred ugostiteljskog objekta u Splitu. 
Utvrđeno je kako su dvije nepoznate osobe napale dvojicu muškaraca nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta. Muškarac koji je zatražio liječničku pomoć zadobio je laku tjelesnu ozljedu ruke. U odnosu na događaj provodi se kriminalističko istraživanje i traga se za počiniteljima. – kazali su nam iz policije.
 

POSLJEDNJE DODANO: