U ludoj utakmici Hrvatskoj junački bod protiv Danske

Reprezentacija Hrvatske je odigrala 32:32 protiv dvostrukog svjetskog prvaka Danske u Malmou u drugom krugu Svjetskog prvenstva u rukometu, ali taj jedan bod će, na žalost, biti premalo za plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je odigrala junački, njena daleko najbolja partija na ovom Svjetskom prvenstvu, pa i nekoliko godina unatrag, ali Danska se uspjela izvući u rafalnoj paljbi s obje strane, gdje su vratari ostali na jednoznamenkastom broju obrana.

Momčad Hrvoja Horvata je vodila u najvećem dijelu utakmice, imala je i velikih 12:8 u prvom poluvremenu kad je Šipić imao strašan interval od četiri pogotka. Šipić se, u stvari, nije zaustavljao nikako, Danci mu ništa nisu mogli i naš je pivot utakmicu završio s 9 pogodaka. Njega je pratio Glavaš s 8 golova, od toga je bio precizan pet puta iz sedmerca (baš kao i M. Hansen s druge strane). Danski protuodgovor na Šipića bio je Pytlick sa svojih 9 golova, niti mi nismo imali rješenje za lijevog vanjskog svjetskih prvaka.

U drugom poluvremenu se praktički igralo gol na gol, negdje od 33. minute i naših 18:16 više nitko nije imao prednost veću od jednog pogotka. Danci su nakon početnog vodstva (1:0) novi plus dočekali tek za 22:21, pa su naši opet to okrenuli preko Martinovića za 27:26. U posljednjih pet minuta se ušlo poravnato, pa su Danci poveli u dva navrata, Šipić i Karačić su to anulirali.

Danska je na kraju imala posljednji napad za pobjedu, izgubili su loptu, ali premalo je ostalo vremena za nas. Cindrić je pokušao pogoditi preko cijelog terena, lopta je proletjela pored okvira gola.

Ovaj bod u konačnici znači malo, do prva dva mjesta ćemo se probiti samo u nekoj ultra ludoj varijanti, jer je Egipat pobijedio Belgiju i već je na 6 bodova.

Nismo slavili remi, jer znamo da možemo puno i ostaje žal što nismo pobijedili – rekao je vratar Mate Šunjić

Šteta, nismo dobro reagirali u prvoj utakmici protiv Egipta. To je tako, prva utakmica je uvijek specifična, ali nastojat ćemo maksimalno odigrati preostale dvije.

HRVATSKA – DANSKA 32:32

HRVATSKA: Šunjić, Slavić; Mihić, Duvnjak, Gojun, Kraljević, Šarac 2, Karačić 2, Musa, Šebetić, Cindrić 5, Martinović 4, Šušnja, Šipić 9, Glavaš 8, Jelinić.
DANSKA: N. Landin, Moller; M. Landin, Jakobsen 3, Saugstrup Jensen, Lindberg, Gidsel 4, Mollgaard, Mensah Larsen, M. Hansen 8, Jorgensen 2, J. Hansen 4, Damgaard Nielsen, Holm, Hald Jensen, Pytlick 9. 

Ostali rezultati u skupini: Bahrein – SAD 32:27, Egipat – Belgija 33:28.
Poredak: 1. Egipat 6, 2. Danska 5, 3. Bahrein 4, 4. Hrvatska 3, 5. Belgija 0, 6. SAD 0.

POSLJEDNJE DODANO: