Na Klisu proglašen Dan žalosti zbog tragedije u kojoj su smrtno stradale dvije sestre

Općina Klis je zavijena u crno nakon tragedije koja je potresla to mjesto, ali i šire. 

Zbog smrti dvije sestre u dobi od 36 i 55 godina života, koje su poginule u prometnoj nesreći u Prugovu, načelnik općine Klis Jakov Vetma proglasio je Dan žalosti u petak, 20. listopada. 

Povodom nedavne tragedije na cesti u Prugovu i pogibije dviju naših sumještanki, odlučio sam ovaj petak, 20. listopada, proglasiti Danom žalosti u općini Klis.
S obzirom da je ovo prvi put da koristim tu mogućnost i da je uopće u općini Klis proglašen Dan žalosti, prisjetimo se toliko tragedija i loših trenutaka koje smo kao zajednica proživjeli. 
Neka zastave budu spuštene za sve tragično preminule, da ih se s ljubavlju prisjetimo i budemo bolji jedni prema drugima, ne samo u prometu već i u svakodnevnom odnosu.
Neka Bog udijeli milost i pokoj vječni svima njima, a posebno nedavno stradalim sestrama. Obitelji želim ovim putem iskazati iskrenu sućut. Općina Klis stoji im na raspolaganju i sad i u budućnosti. – objavio je Vetma.

Podsjetimo, u sudaru su sudjelovala tri vozila, dva osobna i jedno kombi vozilo. Udes je izazvao vozač u kombi vozilu marke Mercedes Vito kada je udario u vozilo Fiat, a koje je u naglom kretanju naletjelo na vozilo marke Dacia iz suprotnog smjera. Nakon nesreće, vozač kombija (47) se udaljio s mjesta događaja, ali policija ga je pronašla u rekordnom roku jer ima mjesto prebivališta nedaleko od pozicije tragedije.

POSLJEDNJE DODANO: