U Biogradu počela gradnja 18 braniteljskih stanova

U Biogradu, na predjelu Granda, svečano je danas označen početak gradnje dviju zgrada s po devet stanova u kojima će se stambeno zbrinuti 18 ratnih vojnih invalida Domovinskog rata s područja Grada Biograda.

Temeljni kamen položio je ministar branitelja Predrag Matić, koji je istaknuo kako je dobro provjerio je li lokalna vlast učinila svoj dio isto kao Vlada i Ministarstvo branitelja.

“Poštena plaća za pošten rad. Šaljem poruku izvođačima – sve smo vam osigurali, sredstva imate, ali želim i hoću nagodinu, najdalje na današnji dan da se ovdje nađemo i da braniteljima uručimo ključeve stanova na koje su ionako predugo čekali”, poručio je ministar Matić.

Preostalih šest zahtjeva s toga područja bit će riješeno naknadno, najavio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez. “Mi ćemo u roku od desetak dana dodijeliti i taj drugi teren. Za preostalih šest stanova imamo doslovno svu potrebnu dokumentaciju do građevinske dozvole i ako Ministarstvo bude imalo sredstava i to će biti izgrađeno uskoro”, rekao je Knez.

Inače, Povelju o gradnji potpisali su ministar Matić, gradonačelnik Knez i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN)Slavko Čukelj.


POSLJEDNJE DODANO: