BRZI, ŽESTOKI I PLEMENITI

Vrijedna donacija kliškim osnovnoškolcima njihovih bajkera

Kliški bajkeri, članovi Moto kluba Free Riders žive za svoje mjesto i to pokazuju djelima. Ove su godine u vrijeme darivanja donirali nešto više od 2.600 eura kliškoj osnovnoj školi Petar Kružić za proširenje kataloga knjižnice koja je tim novcem nabavila 270 novih naslova.

U ime učenika i učitelja naše škole te svoje osobno ime zahvaljujem vam na ovoj donaciji. Veseli nas što ste nas se sjetili. U našoj stalnoj borbi protiv prekomjernog korištenja IT tehnologije, prvenstveno mobitela, ovi će naslovi sigurno pomoći u poticanju učenika na čitanje – poručio je Neven Tešija, ravnatelj škole.

Uvijek su nas učili da čitatelj oblikuje smisao teksta, a naši učenici imaju volje čitati i samo ih treba motivirati. Uistinu smo zahvalni na novim knjigama. Garantiram da će biti pročitane – istaknula je Ante Kasalo, knjižničarka kliške osmoljetke.

Drago nam je da smo mogli pomoći i omogućiti nove knjige za knjižnicu osnovne škole – rekao je Mijo Smodlaka, predsjednik Moto kluba Free Riders osnovanog prije 23 godine i s ciljem pomaganja lokalnoj zajednici. Ovogodišnja donacija dio je prihoda vrlo uspješno organiziranog drugog izdanja „Moto susreta Klis 2023“ koji je na Kočinjem brdu iznad mjesta okupio nekoliko tisuća posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Danas Moto klub broji 23 Free Ridersa, najmlađi ima 19, a najstariji 68 godina. Od osnutka do danas, najintenzivnije su promicali, razvijali i unapređivali motociklizam i sigurnost u prometu. Klub, ideju, Klis i Hrvatsku, promovirali su obilazeći zemlje Afrike i sve države Europe…, s nekoliko milijuna prijeđenih „klupskih“ kilometara.

POSLJEDNJE DODANO: