ISTRAGA ĆE POKAZATI SVE

Vili Beroš o nalazu Banožića: “Nema nikakvog spora, mi ne tajimo ništa!”

Ministar zdravstva Vili Beroš iz Supetra komentirao je situaciju vezano uz bivšeg ministra Marija Banožića nakon što su se u javnosti pojavile različite informacije o rezultatima testiranja na alkohol. Naime, prvo se pojavila informacija da Banožić u trenutku nesreće nije imao alkohola u krvi, ali su se kasnije pojavili nalazi iz varaždinske bolnice koji su pokazivali prisustvo od 0,2 promila alkohola.

Beroš o istražnom postupku i analizi:

-Ja sam resursni ministar u sustavu zdravstva i mogu vam samo načelno komentirati ovu temu da ne bih ušao u neko drugo područje. Međutim, ono što ja znam jer sam ja slušao to jutro županijsku državnu odvjetnicu ona je izjavila da sukladno zakonu je proveden istražni postupak tijekom kojeg su izuzeti dokazi koji su upućeni na analizi, dakle ukoliko su upućeni na analizu ne znam kako netko može konstatirati da su bili negativni.

Beroš o informacijama iz bolnice:

-Nadalje, nisam informiran o nalazima analize koji su provedeni u specijaliziranom laboratoriju.Isto tako nemam informaciju da je iz navedene bolnice proizašla nekakva informacija ukoliko to je bio određeni problem.

Beroš o transparentnosti i zakonu:

Mi nemamo nikakav problem jer nitko doista ne želi tajiti niti može tajiti. Međutim, postoje zakonom propisane radnje kako što i u kojem trenutku u okviru istražnih radnji državnog odvjetništva, sve u svrhu izrade utemeljene državno odvjetničke odluke prema kojoj se provodi i ja tu ne vidim nikakav sporni element.

Beroš o obradi i nalazima:

-Ja ću vam samo reći da je sigurno to da kod prijema, obrade, kontrole, daljnjeg liječenja sa svim sam elementima u tijeku, u nekoliko navrata ponovljena je čitava obrada. Prema tome, to je jedan nalaz, od kada je doista ne znam možda ima i drugih ali to apsolutno nije nikakav problem.

Ministar Beroš je dodatno istaknuo važnost transparentnosti i pridržavanja zakonskih procedura u ovom slučaju, dok je istovremeno naglasio da se očekuju dodatni nalazi iz centra za forenzička ispitivanja.

POSLJEDNJE DODANO: