IZA KULISA

Veliki dan za Andreu: Finale Miss Universe u El Salvadoru

Na svjetskom izboru Miss Universe, koji će se održati 18. studenoga u El Salvadoru, hrvatska predstavnica Andrea Erjavec, 23-godišnja studentica pete godine razredne nastave na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, odsjek Petrinja, uspješno je prošla kroz najteže faze natjecanja. Svakodnevno nas je upućivala u svoje aktivnosti i izazove kroz “Dnevnik jedne Miss”, dajući uvid u zahtjevne pripreme za ovaj prestižni događaj.

Miss Universe nije samo natjecanje u ljepoti; kandidatkinje moraju pokazati izuzetne vještine, znanje više jezika, obrazovanje, te angažman u društvu. Andrea se istaknula projektom usmjerenim na obrazovanje i zdravlje mladih, te obnovu školske sportske dvorane u Perušiću i zgrade fakulteta u Petrinji. Njen trud bi mogao biti nagrađen s 12.000 dolara za daljnji rad na ovim projektima.

Od 89 natjecateljica iz cijelog svijeta, samo njih 20 će prošetati pozornicom u velikom finalu. Kriteriji odabira Top 20 uključuju ocjenjivanje u kupaćim kostimima, večernjim haljinama i, što je najvažnije, intervju tijekom kojeg kandidatkinje izražavaju svoju osobnost, stavove i projekte.

Andrea je na preliminarnom natjecanju nosila elegantnu bijelu haljinu dizajnerice Matije Vuice, a njen nastup možete vidjeti na Instagramu.

Jedan od vrhunaca natjecanja je i show nacionalnih kostima. Andrea je predstavila kostim inspiriran prirodnim ljepotama Like, uključujući Plitvička jezera, Velebit, rijeku Gacku i endemsku Velebitsku degeniju. Detalji ovog šarenog i tradicionalno nadahnutog kostima mogu se vidjeti na Instagramu.

Dok se Andrea priprema za sutrašnje veliko finale, mi joj držimo fige i s nestrpljenjem iščekujemo rezultate. Hoće li se naša talentirana i posvećena predstavnica plasirati među Top 20, saznat ćemo uskoro. Sretno, Andrea!

POSLJEDNJE DODANO: