SUKOB U OBITELJSKOJ KUĆI

Uhićen bivši dogradonačelnik Zadra: Sukob s bratom završio pokušajem ubojstva

Ivica Vlakić, bivši dogradonačelnik grada Zadra, uhićen je zbog sumnje u pokušaj ubojstva svog brata, doznaje Zadarski.hr. Incident se dogodio u subotu, 11. studenog, u večernjim satima u zadarskom predjelu Diklo.

Tijekom obiteljskog sukoba, koji je eskalirao u fizički napad, 46-godišnji Vlakić navodno je nožem nanio više uboda svom tri godine starijem bratu. Iako ozljede nisu zahvatile vitalne organe, žrtva je pretrpjela teške tjelesne ozljede te je zbrinuta u zadarskoj Općoj bolnici.

Sukob je, prema neslužbenim informacijama, izbio zbog obiteljskih nesuglasica. Vlakić, koji živi s majkom u obiteljskoj kući u Diklu, pokušao je pružiti pomoć bratu nakon incidenta, zazivajući susjede u pomoć.

Ovo nije prvi put da se Vlakić našao u središtu policijske istrage. Prije tri godine, Općinski sud u Zadru podigao je optužnicu protiv njega zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, Vlakiću je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i mogućeg utjecaja na svjedoke određen jednomjesečni pritvor. Sudac istrage je uzeo u obzir i njegovu prethodnu kriminalnu povijest, dodatno naglašavajući ozbiljnost situacije.

POSLJEDNJE DODANO: