NE GRADIMO ZA SPOMENIKE I TURISTE

U Trogiru održana Svečana sjednica, dodijeljene su i nagrade, a posebno je emotivan bio govor poteštata…

U novom prostoru kulturno-edukacijskog centra u Trogiru, svečanom je sjednicom Gradskog vijeća, povodom proslave svetog Ivana Trogirskog, koji je crkveni god grada, nastavljeno svečarsko raspoloženje koje traje već danima. Dodijeljene su i nagrade grada, a sjednici je, među brojnim uzvanicima, prisustvovao i predsjednik RH Zoran Milanović.

Pred mnoštvo uzvanika, u prostoru novog kulturno-edukacijskog centra, dodijeljene su godišnje nagrade grada, a prisutnima su se s čestitkom za Dan grada i prigodnim riječima obratili gradonačelnik Ante Bilić i predsjednik Gradskog vijeća Toni Zulim.

Trogir postaje sve ljepši i ugodniji grad za život i ne mislim da sam subjektivan. To je zasluga svih nagrađenih, gradske uprave i građana, svima koji daju doprinos. Mislim da smo primjer po mnogočemu, od vrtića, razvrstavanja otpada, uključivanja građana u izradu gradskog proračuna i mnogih drugih projekata. Primjer smo kako stranačke i druge razlike nisu kočnica razvoja grada, a to pokazuje odgovornost i zrelost koja može biti primjer svima. Kritika i neslaganja ima, ali ih i treba biti. Vjerujem kako smo napravili korak naprijed, a za nekoliko tjedana izglasat ćemo proračun kako bi realizirali neke nove projekte – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Toni Zulim.

Nagrađenim pojedincima i kolektivima čestitao je i gradonačelnik Ante Bilić.

Dobili smo ovim obnovljenim prostorom mjesto gdje će brojne udruge djelovati. Ponosni smo na velike infrastrukturne projekte, odvajanje otpada, kanalizacijski sustav, vrtiće koje smo izgradili, nemamo neupisane djece u iste, solarne elektrane, a mislim da nas čeka još puno novih projekta. U pripremi je projekt za sportsku dvoranu i stadion, mislim da je to idući veliki projekt. Vrlo odgovornim ponašanjem, sanacijom dugova, riješili smo se sudskih sporova. Prije smo dva do tri milijuna kuna plaćali samo na kamate, a danas ta sredstva ulažemo u projekte. Dosta smo novca uzeli i iz EU fondova, a reorganizacijom gradske uprave smanjili smo i broj zaposlenih. Razmišljali smo dosta i o socijalnim pravima, tako da smo i u tom smjeru djelovali, a i u budućnosti ćemo ulagati u ljude jer bez njih ništa ne bi bilo moguće – kazao je prvi čovjek grada tvrdeći da se jedino zajedno može graditi Trogir kao mjesto ugodno za življenje, a ne pozicija za spomenike ili meku za turiste.

Najviše smo ponosni što smo promijenili ‘klimu’ u gradu i pokazali da ništa nije nemoguće, idemo dalje – dodao je Bilić.

Nagrada Grada za životno djelo dodijeljena je Ivici Bašiću, za dugogodišnje aktivno djelovanje u području socijalne skrbi te humanitarni i volonterski rad, kao i za uspješno vođenje udruge Toms. Skupnu nagradu dobila je jedriličarska posada Mataran 24 i udruga Opera Selecta. Medalje gradonačelnika osvojili su Frane Koc, Ivo Slade, Dragan Lazendić te Helena Princivali.

POSLJEDNJE DODANO: