KAŽL slavio u Zadru, briljirala Buckner, odlična Rimarčuk, double-double Smiljanić

Košarkaška akademija Žana Lelas ubilježila je uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod novog člana Premijer lige, ekipe Zadar Plus. Na kraju je završilo 82:49.

Počelo je vodstvom domaćeg sastava 7:3, no gošće su ubrzo serijom 13:0 dale do znanja tko je favorit u ovom susretu 3. kola. Na poluvremenu je bilo plus osam za Splićanke, a na startu treće četvrtine domaće su stigle na samo minus četiri. No, KAŽL se potom uozbiljio te u četvrtu četvrtinu ušao s prednošću od 60:35 koja je do kraja još narasla.

Najefikasnija bila je Amerikanka Dynnah Angelika Buckner koja je nosila sastav s Ravnih Njiva te ubacila 35 poena. Vrijedi zabilježiti double-double učinak Marije Smiljanić (10+16) koja je posebno u skoku nadomjestila kapetanicu Petru Božan koja nije imala svoju večer što se rijetko događa, te je ostala bez koša, sa tek šest skokova.

Vrlo dobra je kao i u pobjedi nad višestrukim prvakinjama u prošlom kolu Ragusom bila Klara Rimarčuk koja je zabila 17 poena. U listu strijelaca upisale su se još Hannah Nicole Langhi (8) i Mayara Crystina Leoncio Marins (8) i Gina Nikola Pirjak (3).

Nastupile su sve igračice u kadru trenerskog dvojca Vjekoslav Lokica/Anita Rade, pa su minutažu dobile i mlađahne Ana Pavić, Klara Sokanović i Nina Bilić (1).

Kod domaćih su dvoznamenkasti učinak imale Iva Bošnjak (17), Julia Sara Amwine (12) i Yasmine Joyner Saquita (10).

U idućem kolu KAŽL čeka iznimno zahtjevno gostovanje kod Trešnjevke s kojom su prošle sezone igrale polufinale i u kojemu su dalje prošle Zagrepčanke.

POSLJEDNJE DODANO: