Article

//www.dalmacijanews.hr/files/63cf92865d7965d7b28b4653/80

Izgradnja garaže na Lokvama: Radovi unutar predviđenih rokova unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima

Široki iskopi predstavljaju prvu i najzahtjevniju fazu radova, a direktno ovise o vremenskim uvjetima i otvorenosti jedinog legalnog deponija u županiji koji za kišnih dana nije dostupan
Nakon što je 5. prosinca prošle godine započela izgradnja nove garaže na Lokvama te su u prvim danima odrađeni radovi na pripremi gradilišta, trenutno je u tijeku prva faza radova koja ujedno predstavlja i njihov najzahtjevniji dio. Riječ je o širokim iskopima čije je predviđeno vrijeme trajanja oko 40 radnih dana. Iako radovi trenutno idu nešto sporije zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, oni su unutar predviđenih rokova. 

Naime, ova faza radova direktno ovisi o vremenskim uvjetima, odnosno za njihovo izvođenje i propisno odlaganje iskopanog materijala, potrebno je suho vrijeme i otvoreni deponij. Prema podacima DHMZ-a, cijeli prosinac i prva polovica siječnja do danas spadaju u izrazito kišni period. Tako je gotovo polovica dana od kada je trebao započeti iskop, bilo kišno te radovi nisu bili mogući, a uz to je jedini legalni deponij u Splitsko-dalmatinskoj županiji bio zatvoren od Božića do Tri kralja zbog blagdana, neovisno o vremenu. 

- Voljeli bismo da radovi i u prvoj fazi idu brže i da je više suhih dana, no ni mi niti izvođač na to ne možemo utjecati. Unatoč tome što nam kiša otežava, i dalje smo unutar zadanih rokova i nadamo se da smo pri kraju s dugotrajnim kišnim razdobljima. Dobro je i važno za naglasiti da sama faza izgradnje kao i završni radovi, kada započnu nakon iskopa, ne ovise o vremenskim uvjetima. Dinamiku radova kontroliramo na redovitim koordinacijskim sastancima te redovito komuniciramo sa svim dionicima - rekao je Davor Matošić, direktor tvrtke Split parkinga koja je investitor projekta. 

Izvođač radova je tvrtka M-P-Beton d.o.o. iz Solina, a predviđeni rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Vrijednost investicije je 24.702.720 kuna s PDV-om. Garaža će biti na dvije etaže, a na prohodnom krovu nalazit će se školsko igralište. Po završetku radova, gradski kotar Lokve dobit će novih 220 parkirnih mjesta. Garaža će biti pristupačna osobama smanjene pokretljivosti, a korisnici novog školskog igrališta na krovu pristupat će mu s pločnika (S-Z i S-I) te od škole sa školskog balkona čime će sportska dvorana i vanjsko igralište biti spojeni. 

Osim nove garaže na Lokvama, sredinom veljače očekuje se i početak izgradnje nove garaže u Dobrilinoj. Trenutno su u tijeku završni dogovori sa svim uključenim dionicima, a kako bi stanovnicima tog kotara maksimalno olakšali period izgradnje. Osim izgradnje dvije nove garaže, u planu za 2023. je pokretanje postupka javne nabave za odabir izvođača i početak radova na sanaciji dvije garaže (Zagorski put i Smiljanićeva). 

Iz Split parkinga i GK Lokve ovim putem zahvaljuju svim stanovnicima na dosadašnjem razumijevanju i pridržavanju svih propisanih mjera sigurnosti i privremene regulacije, a zbog maksimalne sigurnosti svih, ponajviše djece te pozivaju te ih pozivaju da tako i nastave. Za sva pitanja i informacije vezano za samu izgradnju, stanari se mogu javiti na garaze@splitparking.hr ili na broj 021/644 711 (radnim danom od 8:30 do 14:30).  


hr Tue Jan 24 2023 09:11:05 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/63be77015d79657f958b45aa/80

Policija traži očevice sinoćnje nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač teretnog vozila

Okolnosti ove nesreće se utvrđuju te stoga molimo očevice da se jave osobno u Postaju prometne policije, Put Plokita 81 ili na brojeve telefona 021 504 036, 504 010, ili na 192
Sinoć oko 20.00 sati u Splitu na kolniku Ulice ZNG-a kod nadvožnjaka ispod Vukovarske ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 40-godišnji vozač teretnog vozila. Okolnosti ove nesreće se utvrđuju te stoga molimo očevice da se jave osobno u Postaju prometne policije, Put Plokita 81 ili na brojeve telefona 021 504 036, 504 010, ili na 192.
hr Thu Feb 02 2023 09:12:40 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/63cce7a85d796589b18b4583/80

U Hrvatsku stiže osjetno zahlađenje sa snijegom!

Subota donosi jačanje bure i sjeverca na moru, dok će u unutrašnjosti biti promjenjivo uz mogućnost lokalno za malo kiše ili susnježice
Vedro je jutros u većini predjela, no tmurnije na jugu Jadrana, osobito prema otvorenom moru i otocima, gdje ima slabe kiše. Na istoku zemlje isto tako jutros kiši. U nastavku dana, osobito prema večeri, može biti i slabe susnježice lokalno u unutrašnjosti. U većini predjela zemlje bit će ipak barem dijelom sunčano, piše meteorologinja Tea Blažević za N1 Info.

Petak isto neće biti posve stabilan, treba računati na mogućnost prolazne slabe kiše u unutrašnjosti, dok će duž Jadrana biti pretežno sunčano. Jutro će biti manje hladno u odnosu na jučer i jutros.

Subota donosi jačanje bure i sjeverca na moru, dok će u unutrašnjosti biti promjenjivo uz mogućnost lokalno za malo kiše ili susnježice.

Nedjelja slična, uz slabu oborinu u unutrašnjosti izgledniju na zapadu, no isto tako treba računati na kišu na sjevernom Jadranu, osobito poslijepodne i navečer.

Novi tjedan donosi prave zimske prilike, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali, piše nam se tako jače zahlađenje.
Prevrtljiva veljača ubrzo će pokazati svoju ćud.hr Thu Feb 02 2023 08:13:23 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6333343d18d1cbaef18b461d/80
Foto: Facebook

Novi pothodnik za sigurniji Trstenik!

Djeca Trstenika će konačno sigurno moći pristupiti školi, knjižnici, crkvi i ostalim institucijama i sadržajima bez prelaska prometno prekapacitirane, a nedavno sanirane Ulice Moliških Hrvata
Damir Barbir, gradski vijećnik Splita i predsjednik Gradskog kotara Trstenik poslao je priopćenje u kojem ima dobru vijest za stanovnike kotara.

Nakon što smo se izborili da stavka izgradnje pothodnika u Ulici Moliških Hrvata uđe u Proračun Grada Splita, ostvaren je još jedan važan korak pri realizaciji za Trstenik ovog važnog pitanja; naime provedena je javna nabava i usvojena je najpovoljnija ponuda za izvođenje projekta s cijenom ponude od 2.380.707,25 kn s PDV-om. 

S ovim činom su se stekle sve pretpostavke za realizaciju ovog izuzetno važnog projekta! 

U komunikaciji sa gradskim službama sam dobio informaciju da je planirani rok izvođenja radova 11 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. 

Djeca Trstenika će konačno sigurno moći pristupiti školi, knjižnici, crkvi i ostalim institucijama i sadržajima bez prelaska prometno prekapacitirane, a nedavno sanirane Ulice Moliških Hrvata.

Moram istaknuti da je ovo zajednički projekt svih građana Trstenika koji su inzistirali na realizaciji od arhitekata Višnje Kukoč i Duje Štambuka, preko zajedničkog pisma gdje su podršku realizaciji projekta dali i predstavnici Osnovne škole Trstenik, Gradske knjižnice Marka Marulića Trstenik pa sve do pisma predstavnika Župe Sv. Ivana Krstitelja čija sam pisma podrške inicirao, prikupio i poslao službama kao pokazatelj jasne sinergije i volje građana i institucija Trstenika za realizaciju ovog vrijednog projekta.

Sigurnost naše djece i naših građana je na prvom mjestu, a mi ćemo učiniti sve da Trstenik svakim danom bude što bolje mjesto za život.

hr Thu Feb 02 2023 08:00:09 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/63db4b595d7965becf8b45f0/80

U slijetanju vozila jedna osoba smrtno stradala na nadvožnjaku Visoka

Promet se preusmjerava kroz podvožnjak u ulici Zbora narodne garde
Iz PU Splitsko-dalmatinske izvjestili su kako se večeras oko 20.10 sati na D8 u smjeru Stobreča na nadvožnjaku Visoka dogodila prometna nesreća, izlijetanje vozila van kolnika.

Od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći jedna osoba je preminula na mjestu događaja.

U tijeku vršenje očevida. Promet se preusmjerava kroz podvožnjak u ulici Zbora narodne garde.
hr Wed Feb 01 2023 20:56:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .