ZIMSKA ADVENTURA

Trogirani sigurni da su pripremili najbolji ovogodišnji adventski program u Dalmaciji

Grad Trogir je najavio bogat adventski program s ponajboljim hrvatskim i regionalnim glazbenim imena. Između ostalih na adventu će pjevati: Maja Šuput, Jelena Rozga, Vesna Pisarović, Leteći odred, klapa Cambi, Jura Stublić, Giuliano i Diktatori, Indira Forza ex. Colonia, Marko Kutlić, Kuzma i Shaka Zulu, Ivana Banfić, Petar Dragojević, Latino, Željko Krušlin i brojni drugi.

-Bez neke lažne skromnosti mogu vam reći da će advent u Trogiru biti jedan od najboljih u Dalmaciji. Nađa Trogirska Adventura starta 1. prosinca do 6. siječnja. Imati ćemo preko 40ak manifestacija u tih 35 dana. Otvaramo ovogodišnju Adventuru s koncertom Maje Šuput. Već tradiocionalno, po treći put, dolazi i Jura Stublić koji iz godine u godinu oduševljava naše Trogirane i drage goste. Trg će biti bogato ukrašen. Svake godine se trudimo da to bude što bolje. Ne samo trg već i cijeli Grad Trogir – kazao je to Viktor Novak, zamjenik gradonačelnika grada Trogira.

U Trogiru će kao i svake godine biti ponuđen i besplatan parking. T1 i T4, dva najveća parkinga u Trogiru će biti besplatna cijeli dan, a ostali parkinzi će biti besplatni od 14 do 6. Na parkiralištu T1 bit će i lunapark za one najmlađe.

Trogir također po prvi put svoj adventski program obogaćuje sa sportskim sadržajem – Adventura Trail 2023. koji će se održati 10.12. u 12:00 sati sa startom i ciljem na Trgu Ivana Pavla II. Natjecatelji mogu birati staze od 5 ili 11 kilometara.

-Svi koncerti i događaji su na otvorenome i sve je besplatno. Adventura će se odvijati na čak 4 lokacije. Ovim putem pozivam sve Trogirane i goste da nam se pridruže na Trogirskoj Adventuri koja će sigurno biti najbolja do sada – zaključuje Novak.  

-Ove godine težili smo tome da povećamo jutarnji broj događanja tako da ćemo tijekom adventa na glavnom gradskom trgu imati više od 15 događanja za djecu u jutarnjim terminima. Pretežno će biti preko vikenda, ali nastojimo to i preko tjedna. Gastronomski gledano ove godine će biti bogatija ponuda. Ugostitelji sudali svoje ponude za blagdanske kućice. Na glavnom gradskom trgu imamo 3 blagdanske gastronomske kućice, a na trgu sedam palmi imamo jednu kućicu. Očekuje nas bogati i glazbeni i gastronomski program.

Doček nove godine isto organiziramo. Jutarnji doček Kuzma i Shaka Zulu, a večernji doček grupa Centrifuga i svečani vatromet u ponoć – rekao je Marin Piveta, direktor turističke zajednice grada Trogira

POSLJEDNJE DODANO: