Stanovnici Mertojaka ponovno idu na kotarske izbore jer – Split je centar svita!

Split je opet centar svita i to samo jer akteri stranke Centar pune medijske retke u satima za nama. Odbijene kaznene prijave za parking na Gripama, još jedna odbačena u ustanovi na Marjanu, a onda i manevar kotarskog vijećnika Centra koji je izazvao novi izborni proces na Mertojaku. Jer da nije Centra, novinarski bi prilozi o splitskoj renesansi vrištali koji god da se portal lokalac otvori.

Osim što ta renesansa više nalikuje na Homerovo doba kojeg još nazivaju i mračnim razdobljem ljudske povijesti.

Tri vijećnička mjesta na Mertojaku imao je HDZ, a isto toliko i lijevi politički spektar, koalicija SDP-a te stranaka Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo!, nezavisne Rade Veštić, Nove ljevice i Hrvatske stranke umirovljenika. Jedan je mandat pripao Centru i to Marku Matijeviću koji se na dvije konstituirajuće sjednice nije pojavio, a onda na trećoj stao na – lijevu stranu. 

I kad je on ruku dignuo za SDP-ovog Josipa PerićaMarin Jukić iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju ostao je spuštene desnice. Jukić navodno nije bio sretan dogovorima sa vijećnikom Centra pa je odlučio ne jahati na istom valu.

Isti taj Matijević koji je bio kandidat Mosta za splitsko Gradsko vijeće 2017. godine, a aktivan u toj stranci sve do 2018. ljeta Gospodnjeg.

Tri HDZ-ova glasa dobila je HDZ-ova kandidatkinja Jagoda Cicvarić Goreta.
 

POSLJEDNJE DODANO: