MLADI TALENTI

Tehnifest 2023: Splitska OŠ Sućidar domaćin festivala inovacija

Danas, 15. studenoga 2023., u Osnovnoj školi Sućidar u Splitu započeo je Festival tehničke kulture “Tehnifest 2023.” Organizatori su Zajednica tehničke kulture grada Splita u suradnji s članicama udruga i gostujućim zajednicama tehničke kulture. Za učenike škole organizirano je 17 radionica tehničkih aktivnosti koje će se održati 15. i 16. studenoga, a za sve zainteresirane građane danas od 18:30 do 19:30 organizirano je astronomsko promatranje neba na vanjskom igralištu škole.

Festival je otvoren radionicama iz modelarstva, elektrotehnike, modeliranja 3D olovkama, robotike te radionice “Mali inženjeri”, s ukupno 80 sudionika. Tomislav Nikolić, tajnik ZTK grada Splita, pozdravio je učenike i mentore prigodnim govorom.

Službeno otvorenje festivala održano je u 10:00 sati u atriju škole, s pozdravnim govorima organizatora i počasnih gostiju iz Grada Splita. Među njima su bili Đurđica Dželalija, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, te Stipe Čogelja, zamjenik župana.

Tijekom svečanog otvorenja, predsjednik DPTK Split, Igor Radanović, u ime Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture, dodijelio je povelje, priznanja i zahvalnice zaslužnim članovima povodom 55 godina djelovanja Saveza.

POSLJEDNJE DODANO: