Zadar: Uhićeni razbojnici koji su pokušali ubiti policajce

Zadarska je policija u subotu dovršila istraživanje nad četvoricom muškaraca od 21 i 30 godina s područja Zadra i Kosova koje su osumnjičili za više razbojništava, a 21-godišnjaka i za dva pokušaja teškog ubojstva u kojima su oštećeni policijski službenici. 

Utvrdili su da su počinili ukupno devet kaznenih djela razbojništva u prodavaonicama i benzinskim postajama. Sredinom veljače je 21-godišnjak, nakon razbojništva počinjenog u Petrčanskoj ulici, pucao prema policajcima aerodromske policije koji su stigli na dojavu o razbojništvu. Na sreću, nikoga nije ozlijedio, a istu je stvar napravio i prošli četvrtak nakon što je počinio razbojništvo u Ulici Ante Starčevića. Pucao je prema službenicima kriminalističke policije koji su ih pokušali uhvatiti, a s mjesta događaja su pobjegli u automobilu kojeg su ranije unajmili u rent a caru. 

U veljači i ožujku su uz prijetnju pištoljem počinili razbojništva još u prodavaonicama mješovite robe u Riječkoj i Skradinskoj ulici, na Jadranskoj cesti, u Ulici Antuna Dobronića u Zadru te u Sukošanu, kao i na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj ulici u Zadru. Trojica osumnjičenika su uhićena jučer u Zadru, a pretragom njihovih stanova policajci su pronašli potkape, pištolj sa streljivom te novac pribavljen u razbojništvima. Privedeni su Županijskom državnom odvjetniku u Zadru, a za četvrtim se traga.

POSLJEDNJE DODANO: