Nesreća na 78. kilometru: Autobus Croatia busa sletio s autoceste, nitko nije ozlijeđen

Autobus Croatia busa noćas je sletio s autoceste A1, nedaleko od odmorišta Dobra. Na sreću, nastala je samo materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Putnici iz autobusa sumnjaju da je vozač zaspao za volanom. Iz Zagreba za Split krenuli su pola sata nakon ponoći, a planirani dolazak je bio oko 6 sati ujutro. No, već pola sata nakon polaska vozač je izgubio kontrolu i autobus je sletio s ceste. Većinu noći proveli su na odmorištu Dobra čekajući drugi autobus koji ih je u Split dovezao iza 11 sati.

– Bilo je strašno! Vjerujem da je vozač zaspao. Odjednom smo počeli prelaziti iz jedne trake u drugu, a zatim smo udarili u ogradu, popeli se na nju i umalo prevrnuli. Ipak smo se nekako uspjeli vratiti na cestu. U tom klizanju uz ogradu otpala su vrata koja su ostala na cesti. Autobus je bio poluprazan, bilo nas je petnaestak i nitko nije ozlijeđen. Došla je policija i ostale službe, a mi smo na odmorištu dočekali novi autobus kojim smo došli u Split – opisuje putnik koji je želio ostati anoniman. 

Vijest o nesreći potvrdila je i karlovačka policija. 

– Dojavu o slijetanju autobusa, na 78 kilometru autoceste A1, zaprimili smo oko 1 sat u noći. Izašli smo na teren i obavili očevid. Nitko nije ozlijeđen, nastala je materijalna šteta, a prema vozaču autobusa će se podnijeti obvezni prekršajni nalog – odznajemo od Ureda za odnose s javnošću PU karlovačke.

POSLJEDNJE DODANO: