Suđenje Perkoviću moglo bi biti neugodno za SDP

Bila je do kraja puna velika dvorana franjevačkog klerikata na Trsteniku , u kojoj je Raspudić održao tribinu u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt. Tribinom je moderirao dr. Vide Popović, predsjednik udruge Benedikt.

Podsjetimo Nino Raspudić rodio se u Mostaru 1975. godine. Osnovnu školu završio je u Mostaru, a maturirao je u Trevisu u Italiji. Diplomirao je 1999. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu filozofiju talijanski jezik i književnost. Profesor je na katedri za talijansku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Po Raspudićevim riječima suđenje Josipu Perkoviću moglo bi pridonijeti i većem

podnaslov

podnaslov 3

zanimanju hrvatske dijaspore za aktivniji angžman u Hrvatskoj.

  • Do sada nije moglo biti perpektive za hrvasku dijsporu u Hrvatskoj jer su predstavnici totaliotarne strukture kojoj je pripadao i Perković ubijali predstavnike dijaspore – azao je Raspudić.

  • Nužno je da se politika, mediji i kultura očiste od komunističkih kadrova jer se uprotivnom neće otvoriti perspektive za hrvatsko društvo – istanuo je Raspudić.

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, Nino Raspudić, koji je u više navrata prekidanim burnim pljeskom, istaknuo je kako je najbolje rješenje za Federaciju BiH da se njenih deset žuapnija preoblikuje u dvije županije od kojih bi jedna bila većinska hrvatski, a druga većinskia bošnjačka. Na taj bi se način, po Raspudiću, smanjila i glomazna administracija u ovom entitetu.

  • Većinska hrvatska županija obuhvatila bi sve hrvatske krajeve u Posavini, Srednjoj Bosni i Hercegovini i ne mora biti teriotorijalno povezana, a iz te bi se županije, primjerice, birao član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i ne bi se ubuduće dogodilo da na tu dužnost bude izabran netko poput Željka Komšića većinom bošnjačkim glasovima – istaknuo je Raspudić.

Tako ustrojena većinska hrvatska županija onemogućila bi da se ubuduće, primjerice, za predsjednika Fvederacije BiH ustoličuje netko poput Živka Budimira koji je, po Raspudiću, dobio tek oko dvije tisuće hrvatskih glasova.

Raspudić smatra kako s bošnjačke strane trenutačno nema spremnosti za kompromis, odnonosno ustroj većinske hrvatske i većinske bošnjačke županije jer je u bošnjačkoj javnosti stvoreno raspoloženje da treba "poklopiti" Federaciju BiH tako da u njoj dominiraju Bošnjaci.

POSLJEDNJE DODANO: