Kerum: Strah me da USKOK ne proširi istragu i na snijeg

  • Ljudi moraju raditi, samo me je strah da ne prošire istragu i na snijeg. Ako budu istraživali zašto je pao snijeg, moglo bi biti opasno. Sve što je rađeno u mom mandatu, rađeno je u okviru zakona i propisa. Da su imali nešto naći, sigurno bi već našli. Nema tu ništa konkretno. Ako je produžen najam nekih gradskih prostora onda su za to zaslužne gradske službe – rekao je Kerum i dodao kako su se protiv njega podnijele brojne neosnovane kaznene prijave.

    "Sve sam radio u skladu sa zakonom"

  • Sve što sam radio, radio sam u skladu sa zakonom. Stvar je da sam uvijek smetao politici, i jednoj i drugoj. Sada im malo manje smetam. Istražitelji će vidjeti da tu nema ništa. Ja sam mislio da se USKOK bavi samo teškim krivičnim djelima, nisam znao da produljenje najma prostora spada u teška krivična djela – zaključio je Kerum.

Da je sve rađeno u skladu sa zakonom ponovio je i bivši dogradonačelnik Jure Šundov.

Šundov: Naknadu sam primao legalno

  • Predlagao sam čak da se u Banovini ostavi jedna soba za državne službe koje moraju raditi svoj posao. Istražiteljima su sve kancelarije u Banovini bile otvorene – rekao je Šundov i osvrnuo se na naknade koje je primao kao predsjednik skupština komunalnih gradskih tvrtki.

  • Naknadu sam primao sukladno aktima grada i sukladno aktima tih poduzeća. Ako sam nekoga oštetio, ja ću ga i obeštetiti, ali to znači da da su i svi prije mene također bili u krivu, a moj predmet još nije niti bio na povjerenstvu – kazao je Šundov.

POSLJEDNJE DODANO: