Stipe Bartulović iz Kaštela osvojio prvo mjesto na 8. Državnom natjecanju u čitanju naglas

Stipe Bartulović, talentirani učenik šestog razreda Osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novog, stao je na vrh 8. Državnog natjecanja u čitanju naglas, koje je nedavno održano u Sisku. Ovaj mladi Kaštelanin impresionirao je Stručni sud svojim izražajnim čitanjem djela “Poljubit ću je uskoro, možda” od Šime Storića, dokazujući svoj izniman talent i predanost.

Njegov put do ovog prestižnog priznanja počeo je u lokalnoj zajednici, gdje je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju, zahvaljujući mentorstvu Lucije Carev. Ovo postignuće omogućilo mu je nastup na državnoj razini, gdje je zastupao Splitsko-dalmatinsku županiju.

Natjecanje u Sisku okupilo je mlade čitatelje iz cijele Hrvatske, a Stipe Bartulović se istaknuo svojom jedinstvenom sposobnošću čitanja, zauzevši prvo mjesto u starijoj kategoriji. Povjerenstvo, koje su činili Tomislav Baran, Daniel Berdais i Damir Ivanković, ocjenjivalo je natjecatelje na temelju kriterija kao što su kreativnost uvoda, jasnoća i razgovijetnost izlaganja, izražajnost nastupa, te primjerenost teksta uzrastu.

Osim Stipe, u mlađoj kategoriji Splitsko-dalmatinsku županiju predstavljala je Maris Restović, učenica trećeg razreda OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice.

Gradska knjižnica Kaštela, koja je organizirala ovo natjecanje, ističe važnost čitanja i razvoja čitalačkih navika među osnovnoškolcima. Ravnateljica knjižnice, Renata Dobrić, izrazila je veliko zadovoljstvo postignućima svih sudionika i zahvalila se svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja.

Stipin uspjeh predstavlja izniman ponos za njegovu školu, lokalnu zajednicu i cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju, dokazavši da marljivost i predanost mogu dovesti do izvanrednih postignuća.

FOTO: Gradska knjižnica Kaštela

POSLJEDNJE DODANO: