NOVINARI ZA MIROSLAVA

Sportski novinari u akciji: Podrška Miroslavu Podrugu u borbi s Mezoteliom pleure

U zajedničkom naporu da podrži kolegu i sportskog novinara, Hrvatski Zbor Sportskih Novinara (HZSN) pokreće humanitarnu akciju za Miroslava Podruga.

Miroslav Podrug, dugogodišnji sportski novinar s impresivnom karijerom koja obuhvaća više od 40 godina rada za renomirane publikacije poput Sportskih Novosti, Večernjeg Lista, Solinske Kronike, te mnoge lokalne portale, suočava se s ozbiljnom profesionalnom bolesti – Mezoteliom Pleure.

Njegova borba započela je nakon dvadesetogodišnjeg izlaganja azbestu dok je radio u Dalmacijacementu, na području zagađenom opasnim materijama. Trenutno prima tretmane u Klinici za Onkologiju i Radioterapiju KBC-a u Splitu. Nažalost, lijekovi koji su mu potrebni nisu dostupni putem HZZO-a, a troškovi nabavke iz inozemstva su znatni.

Kako bi pomogli kolegi Podrugu, organizirana je humanitarna akcija, a njegova kći, Ivana Fadić vodi inicijativu. Financijska pomoć u iznosu od više stotina tisuća eura potrebna je kako bi se pokrili troškovi skupih lijekova i samo liječenje u poliklinici.

Detalji za donaciju:

  • Razdoblje prikupljanja sredstava: 10.11.2023. – 01.02.2024.
  • IBAN za uplatu: HR 1524020063104433057 (Erste & Steiermärkische Bank d.d.)
  • Organizator akcije: Ivana Fadić (kći Mire Podruga), Ulica dr. Franje Tuđmana 8A, Solin.

Vaša podrška može pomoći Mirovu borbu i omogućiti mu pristup potrebnim tretmanima.

POSLJEDNJE DODANO: