RECIKLIRANA ČAROLIJA

Šibenik u znaku umjetnosti: Tanfarina ‘Iza druge duge’ i buvljak u Azimutu!

U šibenskom klubu Azimut, pod pokroviteljstvom Udruge Kolektiv 4B, ovaj tjedan obiluje događanjima koja spajaju glazbu, likovnu umjetnost i društveni život. Poseban naglasak stavlja se na otvorenje samostalne izložbe umjetnice Andriane Tanfare, naziva “Iza druge duge”, koje će se održati u četvrtak, 16. studenog, u 20 sati.

Andriana Tanfara, rođena Beograđanka s adresom u Šibeniku i obrazovanjem u Zagrebu, poznata je šibenskoj publici kroz svoje prisustvo na brojnim skupnim izložbama. Njeni radovi, poznati po jedinstvenoj tehnici kaširanja, predstavljaju šarene i vesela bića koja izviru iz svijeta mašte. Koristeći reciklirane materijale poput starih kablova, biciklističkih guma i istrošenih žarulja, Tanfara stvara umjetnička djela koja istražuju nove dimenzije svjetlosti i boje.

Ova izložba, idealna za one koji žude za bijegom u svijet maštovitih bića, nudi susret s letećim svinjama, neobičnim pticama, svjetlećim meduzama i prijateljski nastrojenim zmajevima. Osim toga, u subotu, 18. studenog, od 10.30 sati, klub Azimut će biti domaćin još jednog buvljaka, gdje će posjetitelji imati priliku kupiti raznolike predmete i umjetnička djela. Prijave za sudionike buvljaka su još uvijek otvorene i mogu se izvršiti putem Facebook stranica Azimuta ili KU Fotopoetika.

POSLJEDNJE DODANO: