“Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” za prevenciju raka dojke u Šibeniku

Udruga Nismo same osmislila je i pokrenula novi projekt “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” u sklopu kojeg će održati niz aktivnosti vezanih uz informiranje žena svih dobnih skupina o važnosti prevencije raka dojke. Cilj projekta je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije.

Projekt se temelji na organizaciji „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Kave su namijenjene ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti ili ih se ne usude postaviti svome liječniku.

Stoga Udruga Nismo same poziva na „zdravu kavu s doktorima“ koja će se održati u ponedjeljak, 5. rujna, s početkom u 18:30 sati u klubu Azimut (Obala palih omladinaca 2) u Šibeniku. Uz članice Udruge na kavi će biti prisutni:

– doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;

Josipa Jović Zlatović, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije u OB Šibenik;

Danći Mihovilčević, dr. med., anesteziologinja u OB Šibenik i predsjednica Lige protiv raka Šibensko-kninske županije;

Ivica Madžar, dr. med., kirurg u OB Šibenik;

– dr. sc. Filip Grubišić-Čabo, dr. med., specijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, OB Šibenik.

POSLJEDNJE DODANO: