Matić: Idemo u Maksimir po pobjedu!

Split sutra igra jednu od najvažnijih utakmica sezone. Direktan okršaj s Lokomotivom na Maksimiru, glavnim konkurentom u borbi za Europu, može donijeti veliku prednost “crvenima”. Trener Ivan Matić uoči utakmice nije želio bježati od uloge favorita.

– Očekujem naš dobar momenat i da ćemo na ovaj izazov odgovoriti na najbolji mogući način. Oni nisu u dobroj situaciji, ovaj ulazak u proljetni dio prvenstva bio je loš za njih, imaju četiri uzastopna poraza, veliki broj primljenih golova i sigurno su to informacije koje nama idu u prilog. U dobroj smo situaciji, nećemo bježati od uloge nekakvog prikrivenog favorita, idemo gore po sva tri boda i nadam se da ćemo iskoristiti ono što nam se nudi – kazao je strateg “crvenih”

Matić po prvi put može računati na sve igrače.

– Igrački kadar je gotovo kompletan, manjih problema imaju Mršić Zulim, a svi ostali su na raspolaganju i konkuriraju za sastav.

Križanac?

– On je spreman i biti će u momčadi.

Zatim se osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika.

– Trenutno im je obrana jedan od slabijih dijelova momčadi, dosta su mladi u toj liniji, ali treba naglasiti da su dosta ofenzivni, imaju kvalitetan vezni red i izvrstan napadački kadar. Prije svega tu mislim na Budimira, ali isto tako na Šituma Mišića. U svakom slučaju imaju puno dobrih strana, ali ono gdje ćemo mi tražiti svoju prednost je taj broj primljenih golova. Ne dolazimo na Maksimir u zatvorenoj formaciji – jasno je poručio Matić da će Split od prve minute krenuti po sva tri boda.

Pobjedu očekuje i Denis Glavina, jedan od najboljih igrača Splita ove sezone. Posebno je Glavina inspiriran u nastavku.

– Zadovoljan sam svojim igrama, ali ima tu još mjesta za napredak. Igram gdje me trener stavi i uvijek nastojim dati sve od sebe – ističe Glavina koji ne očekuje lagan zadatak protiv Lokomotive.

– Svi znamo što nas očekuje na Maksimiru, uvijek je teško, nema ni publike, atmosfera je nekako tmurna, ali mi moramo na terenu pokazati da smo bolji, biti spremni na sve moguće scenarije i u konačnici doći do bodova koji bi nam puno značili u borbi za Europu. Oni su mlada momčad, svi mogu biti opasni, ali mi ćemo nastojati biti koncentrirani da ovu utakmicu odradimo kako treba.  Od nas očekujem da budemo strpljivi, te da iskoristimo njihove pogreške. Psihološki bi nam ova pobjeda puno značila, iako ima još dosta utakmica do kraja, tako da moramo raditi na usavršavanju svoje igre – zaključio je Glavina.

POSLJEDNJE DODANO: