Plenković: Očekujemo pobjedu i šest mandata

Nositelj HDZ-ove koalicijske liste na euroizborima, Andrej Plenković, izjavio je večeras u Središnjici HDZ-a kako očekuju pobjedu svoje koalicije te da bi izvrstan rezultat bio osvajanje šest mandata u Europskom parlamentu.

Prošle godine smo osvojili šest mandata, a ove godine Hrvatska bira 11 europskih zastupnika, jednog zastupnika manje nego lani, podsjetio je Plenković, dodavši kako treba pričekati još malo i vidjeti prve izlazne rezultate.

Istaknuo je kako već imaju podatke o većoj izlaznosti u sredinama gdje HDZ tradicionalno osvaja velik broj glasova, što daje ohrabrenje za dobar izborni rezultat HDZ-a i koalicijskih partnera, HSS-a, HSP dr. Ante Starčevića, BUZ-a, HDS-a i ZDS-a.

I HDZ-ova kandidatkinja za Europski parlament Ivana Maletić izjavila je večeras kako očekuju da će na izborima za Europski parlament (EP) njihova koalicijska lista osvojiti šest mandata.

Isto očekivanje izrazio je jutros nakon glasovanja i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

“HDZ očekuje kao i prošle godine osvajanje šest mandata, što je veća pobjeda jer se prošle godine biralo 12 eurozastupnika, a sada njih 11”, rekla je Maletić novinarima u Središnjici HDZ-a, u kojoj se počinju okupljati vodstvo stranke, kandidati za Europski parlament i njihovi simpatizeri.

Osvrćući se na malu izlaznost građana, Maletić je kritizirala Vladu jer nije na sebe, što joj je bila obaveza, preuzela medijsko informiranje građana o važnosti europskih izbora.

“Medijsko informiranje kod nas je potpuno izostalo. Kao da je cilj Vladi bio da izlaznost bude što manja, kao što i jest. Veća izlaznost značila bi porazniji rezultat za njih pa su izignorirali potrebu i važnost informiranja građana o izborima za Europski parlament”, naglasila je.

Maletić smatra da bi HDZ-u u prilog išla veća izlaznost, a čega je Vlada svjesna.

“Vlada građane nije dovoljno informirala jer je svjesna da građani znaju da Vlada nema odgovore na izazove pred kojima se Hrvatska nalazi, i ne zna europske politike, što je pokazala u više prilika”, rekla je Maletić.

Da očekuju uvjerljivu pobjedu na izborima rekao je i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak.

“Optimista sam što se tiče rezultata izbora jer imamo iznimno kvalitetnu listu i široku koaliciju te vjerujem i da imamo potporu sugrađana. Imamo motivirano članstvo i naše simpatizere i očekujem uvjerljivu pobjedu na izborima”, naglasio je Čuljak.

Smatra da su ovi izbori najbolja anketa i oni će pokazati kako HDZ stoji u stvarnosti, a kako vladajuća Kukuriku koalicija.

Na izbore za Europski parlament – pod sloganom “Snaga za bolje sutra”, HDZ je izašao u koaliciji s HSS-om, HSP dr. Ante Starčević, BUZ-om, HDS-om i ZDS-om.

POSLJEDNJE DODANO: