Holy: Čude me optužbe premijera Milanovića

Predsjednica ORaH-a i bivša SDP-ova ministrica Mirela Holy danas je rekla kako se čudi zbog nedavnih optužbi premijera Zorana Milanovića na njezin račun jer joj je nakon smjene s dužnosti u Vladi nudio mjesto na listi za Europski parlament i mjesto predsjednice jednog saborskog odbora.

“To je zanimljivo tim više što mi je, nakon što sam otišla iz Vlade, ponudio da budem kandidatkinja u EU parlamentu na listi SDP-a i da budem predsjednica jednog saborskog odbora. Da je smatrao da je to bila politička korupcija, takvoj korumpiranoj osobi ne bi nudio takva mjesta”, izjavila je danas u razgovoru za Dnevnik RTL-a Mirela Holy zamoljena da komentira nedavnu Milanovićevu izjavu da je morala otići “zbog sitne političke korupcije”, da se to nije moglo tolerirati i da je to cijena rada u politici.

Na upit novinara je li to sitna politička korupcija kako ju je nazvao premijer, rekla je kako je uvjerena da nije.

“Uvjerena sam da nije. Korupcija je teško kazneno djelo. Zato sam i pozvala DORH da utvrdi sve činjenice vezano uz moj e-mail”, rekla je Holy.

Holy je prije nekoliko dana zatražila od USKOK-a da istraži elektroničku poruku koju je kao ministrica zaštite okoliša poslala predsjedniku Uprave HŽ-a Reneu Valčiću, a u kojem se zauzela za njegovu zaposlenicu, suprugu člana SDP-a, čija je Holy tada bila članica.

Upitana što ako se utvrdi da to jest korupcija, Holy je ponovila kako onda očekuje da će DORH podignuti optužnici protiv nje.

Nisam nikoga zapošljavala niti od koga uzimala naknade. Ta je gospođa već radila u HŽ-u, rekla je Holy.

Na tvrdnju novinara da ta gospođa u HŽ-u nije danas na listi radnika koji će dobiti otkaz i da nema svatko moćnog prijatelja u politici te na upit je li toj gospođi Holyno zalaganje pomoglo, Holy je rekla kako smatra da bi joj “to moglo odmoći s obzirom na sve što se kasnije događalo”.

POSLJEDNJE DODANO: