Humanitarna Brucošijada: Na Kampusu pjevali Jole, Giuliano i Petar Dragojević, u trenu prikupljeno 14.000 eura za blizance

Jučer se u Restoranu Kampus održao najavni događaj uoči velikog nacionalnog volonterskog projekta mladih 72 sata bez kompromisa – Humanitarna brucošijada, u organizaciji Studentskog katoličkog centra u Splitu (SKAC_St) i Studentskog centra Split, na kojoj su svoj volonterski angažman na pozornici rado odradili poznati izvođači hrvatske glazbene scene.

U čarobnoj transformaciji studentskog restorana u najbolji prostor za održavanje humanitarne brucošijade uživali su brojni posjetitelji te se za ulaz tražila i karta više.

Večer je započela grupa Best, uz melodije poznatih hrvatskih pjesama, a na plesnom podiju, pod svjetlima velike disco kugle, studente je rasplesao i Taxi bend. 

Odličnu atmosferu dodatno je podigao Giuliano, a potom i Jole i Petar Dragojević, koji su na pozornici posebno pozdravili volontere 72 sata i SKAC_St i njihovu inicijativu, kao i otvorenost i suradnju Studentskog centra koji je uvijek spreman otvoriti vrata restorana Kampus, omiljenog studentskog mjesta na Sveučilištu za prehranu, ali i za zabavu, kako bi se ovakav događaj mogao održati.

Neki od izvođača već godinama surađuju na najavnim koncertima uoči 72 sata bez kompromisa: 

Bilo je ludilo, stvarno mi je bio gušt nastupati, svake godine je sve bolje i bolje, puno mladih se odaziva, Split je uvijek bio poznat po tome kada nekome treba, ljudi se odazovu u najvećem brojuMarino iz grupe Best ne skriva svoje oduševljenje nastupom i atmosferom.

Sva sredstva prikupljena na ovom događaju humanitarnog karaktera usmjerit će se na nabavu medicinskih pomagala devetogodišnjim blizancima koji boluju od cerebralne paralize, točnije Exopulse Molli odijela, koja pomažu smanjenju spastičnosti i boli.

Giuliano, koji je drugu godinu za redom nastupio na Humanitarnoj brucošijadi, izjavljuje – „atmosfera je super, motivacija su mi djeca, volim pomagati, a pogotovo djeci – ona su naša budućnost“. 

Velik odaziv mladih, ali i izvođača, pokazuje kako, kada je riječ o brizi za potrebite, ostavljamo sa strane vlastite interese i otvaramo srce onima kojima je pomoć potrebna.

Tako, već polovicom večeri, organizacijski tim potvrdio je kako se uspjelo prikupiti potrebnih 14.000€.

Vrhunac večeri bio je nastup Jole, koji se također već drugu godinu za redom rado odazvao na ovakav događaj – „Jučer smo bili u Maestrala, večeras  tu. Jednostavno, kad mladi zovu, pogotovo na ovakav tip akcije, ja se uvijek odazovem i rado dođem.“

Ni Petar Dragojević nije razočarao, svoje najljepše hitove otpjevao je pred prepunom dvoranom Restorana Kampus – „Motivacija mi je snaga majke koja ovo sve drži, a ova ekipa volontera imaju tu snagu koju usmjeravaju potrebitima i to je ono što je predivno.“

Taxi bend, koji je svojim zabavljačkim duhom što samostalno, što u pratnji ostalim izvođačima održavao zagrijanu atmosferu, uvijek rado budu dio bilo kakve humanitarne inicijative mladih – „ne odbijamo ovakve pozive, ne daj Bože da ih odbijemo, zadovoljstvo nam je biti dio ovakvog nečeg, inspirira nas ova količina ljudi, pogotovo mladih koji imaju volje, želje za pomoć ovim divnim blizancima kojima je ovo potrebno, veliko hvala i svaka čast 72 sata i SKAC-u na velikom trudu i što nas svake godine inspiriraju i pomažu velikom broju ljudi.

Akcija 72 sata bez kompromisa započinje danas podjelom zelenih majica i zaduženja volonterima. Sve je spremno za početak još jedne velike volonterske akcije mladih u Splitu i cijeloj Hrvatskoj.

POSLJEDNJE DODANO: