Tudor: Bili smo slabi; Zoki: Sramota što se događa na Poljudu!

Nakon poraza od Dinama, trener Hajduka Igor Tudor je rezimirao. – Mislim da je utakmica, sve u svemu, bila ništa posebno, Dinamo je bio  bolji, zasluženo pobijedio. Mi smo bili slabi, loši, međutim ja opet i poslije ovoga nemam što igračima zamjeriti. Želja je bila, ali njihovi su igrači bili brži, bolji, u duelima snažniji, dominirali su i to je to – kazao je Tudor pa nastavio. – Moji se igrači nisu prepali, Dinamo je jednostavno bio bolji i agresivniji. I mi i oni su na dobrom nivou i kada su ekipe na istom nivou, onda do izražaja dolazi pojedinačna kvaliteta igrača. To jako boli, ali je isto tako i realnost – dodao je trener „bijelih“. 

Na koncu je zaključio kako ovaj ishod ništa ne mijenja. – Nova je utakmica već u petak, idemo dalje – završio je Tudor konstatirajući kako je Vučko isključen zbog ljubazne primjedbe pomoćniku. – Nije bilo nikakve psovke niti napada – za kraj će Igor Tudor. 

A evo kako je pobjedu svoje momčadi vidio trener Dinama, Zoran Mamić.– Čestitam ekipi na velikoj i potpuno zasluženoj pobjedi, kada igrači 100 posto provedu sve što od njih tražimo onda to izgleda ovako kako je izgledalo na Poljudu. Puno sam puta ponovio, što se tiče prvenstva, bilo na Poljudu ili bilo gdje, odlučuje ekipa Dinama. Ako smo mi pravi i želimo i hoćemo pobjedu, onda u Hrvatskoj nemamo protivnika – istaknuo je Mamić junior te „otkrio“ faktore pobjede. – Bolja smo momčad, kvalitetniji, mirniji, agresivniji, samopouzdaniji i bolje smo ušli u susret. – Devet godina je prošlo otkad sam se vratio iz Njemačke i kad god je Dinamo došao na Poljud s namjerom da dobije utakmicu, igrao je dobro. Kad smo došli taktizirati, vidjeti, čekati, loše smo prošli. To je moje osobno iskustvo, i kao igrača i kao sportskog direktora i dok sam trener nikad neću dozvoliti da ne napadamo Hajduk – dodao je trener Dinama. 

Nije htio Zoran Mamić komentirati igru „bijelih“ u današnjem derbiju, no zato jest stao u obranu svog brata Zdravka koji se u dva navrata sukobio sa navijačima. – Ne mogu govoriti o slučaju, jesam vidio nekakvo naguravanje kad je bila dimna bomba, ali da li se treba zapitati o ponašanju publike i svega onoga što se godinama događa kada smo mi ovdje. I ja sam bio na tribini, u loži i tolika količina uvreda i predmeta što lete prema našim ljudima, da li smo se zapitali što je problem. Ne znam što se danas desilo, ali doživjeli smo jako puno neugodnosti, od pljuvanja, gaženja, gađanja upaljačima pa čak i telefonima, i treba postaviti pitanje zašto se to događa u loži tako velikog kluba kao što je Hajduk, a to se Hajduku nikad na Maksimiru nije dogodilo. Split je veliki, veliki grad i Hajduk veliki,  veliki klub, a ovo što se događa na tribinama je velika sramota za čitav klub i grad – objasnio je Zoran Mamić i još jednom stao u obranu brata. – I ja sam prije desetak dana reagirao na napade i opet bih čak i da sam šest puta trener Dinama jer ne dam na svoje, na obitelj, a isto tako ne da ni Zdravko. Siguran sam da on nije prvi napao nikoga. 

POSLJEDNJE DODANO: