Prandelli: Prihvatio sam produljenje

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli potvrdio je u razgovoru za Rai Sport nagađanja svjetskih medija o tome da ostaje na klupi “azzurra” do daljnjega…

– Posebno me dirnuo prijedlog FIGC-a (Talijanski nogometni savez). Ponosan sam jer su možda po prvi put ponudili ugovor prije nego li sam ostvario neke rezultate. Možda je to zbog svega što smo napravili posljednjih godina, ali sada imamo nešto jako važno što nas čeka sljedećih mjeseci. Savez je ponudio ugovor i prihvatio sam ga. Nismo još raspravljali o detaljima, ali u principu je dogovor postignut – rekao je Prandelli, koji je “azzurre” preuzeo 2010. godine i odveo ih do finala Europskog prvenstva 2012, a dosadašnji mu ugovor istječe nakon SP-a.

To znači da su u FIGC-u riješili pitanje izbornika uoči Mundijala, ali i dalje ostaje upitno koje će igrače Prandelli voditi u Brazil. Talijanske medije posebno zanima hoće li povesti veterane Francesca Tottija i Antonija Cassana.

– Cassano i Totti su dva sjajna profesionalca kojima u ovom trenutku ide jako dobro, ali ide i mladim igračima. Jesu li vrata za Tottija i Cassana otvorena? Apsolutno da, nikad ih nisam zatvorio nikome. Morat ćemo donijeti neke odluke, procijeniti razinu pripremljenosti i onda odlučiti. Ne možemo ići u Brazil s igračima za koje se nadamo da će doći u formu. Trebaju nam oni koji su odmah u formi.

POSLJEDNJE DODANO: