OGORČENI U MEJAMA

“Puljak i Ivošević nas ignoriraju, a nama buka sa Zvončaca ruši životni standard!”

Gradski kotar Meje ogorčen je ignoriranjem iz Banovine od strane poteštata Ivice Puljka i zamjenika Bojana Ivoševića, ovoga puta zbog manifestacija na Zvončacu koje, kako kažu, smanjuju kvalitetu života u tom dijelu “mista podno Marjana”.

Mi nismo protiv turizma i manifestacija, ali smo da se one stave u zakonske okvire. Da imamo suživot. Moramo otvoriti dijalog, ovo je neodrživa situacija po građane Meja. U ponedjeljak gradonačelnika, zamjenika i organizatore pozivamo u kotar Meje, na zajednički sastanak – rekao je Ante Bekavac (HDZ), predsjednik kotarskog vijeća.

Iz Ulice Meštrovićevo šetalište nezadovoljni je građanin Tihomir Burazin novinare pozvao da u vrijeme održavanja manifestacije prespavaju u njegovom stanu koji je “prvi red do mora”.

Interes nije da se manifestacija ukine. Da bi sve manifestacije bile kao ova s vinskim gradom, ne se ni bi ni nalazili ovdje – rekao je Burazin.

Kotar je uputio dopis gradu kojim su tražili ograničenje do manifestacije tijekom godine, broj glazbenih koncerata najviše 8, strogo pridržavanje radnog vremena do 23 sata. Isto tako da koncerti imaju do 70 decibela buke, a druga događanja do 60 decibela. Zahtjevom su htjeli i da se zvučnici i bina postave bliže Sustipanu.

Nemamo adekvatan broj parkirnih mjesta za manifestacije koje se održavaju.
To nije jednodimenzionalan problem, treba donijeti kvalitetne zaključke jer ako se nastavi stihijsko ponašanje, u problemu smo
– rekao je na sjednici Bekavac. Istaknuo je kako na nekoliko posljednjih sjednica nema Srđana Marinića, gradskog vijećnika vladajuće stranke koji je ujedno i kotarski vijećnik.

Nadam se da će ovakvo ponašanje gradske vlasti građani kazniti na izborima – podvukao je HDZ-ov predsjednik kotara.

Mi ne želimo govoriti da smo Kotor slučaj, ali pojavom ovakvih događanja doživjeli smo nekoliko intervencija policije, tuče taksista i dosta pijanih ljudi na ulicama. S druge strane nismo dobili sigurnost. Ako se pravovremeno ne reagira, bit će sve gore i gore – zaključio je bivši predsjednik kotara Pjero Baranović.

POSLJEDNJE DODANO: