Predstavnici dalmatinskih udruga mladih dolaze u Split

U Splitu će se ovog vikenda, na završnom modulu ciklusa edukacija s ciljem osnaživanja organizacija mladih, okupiti predstavnici gotovo svih aktivnih dalmatinskih udruga mladih. Kolika je potreba za ovakvom vrstom edukacija pokazuje broj od preko 40 prijavljenih sudionika iz svih krajeva regije, no nažalost, zbog kvalitete rada, mogućnost sudjelovanja dobilo je samo trinaest udruga – Bonsai i Orlando iz Dubrovnika, Udruga srednjoškolaca i studenata otoka Brača iz Pučišća, Koalicija udruga mladih, Studenti za studente i Prijatelj iz Splita, SUK i SKUP iz Sinja, HUM iz Vrgorca, Mladi u EU i Š.U.M. iz Šibenika,  Argonauta iz Murtera te CINAZ iz Zadra.

Tijekom četiri trodnevna modula, koji su se održavali od studenog prošle godine, članovi organizacija učili su o funkcioniranju udruga, upravljanju i razvoju ljudskih resursa u udrugama, prikupljanju sredstava te lobiranju i zagovaranju. U posljednjem modulu učit će o PR-aktivnostima te o planiranju i kreiranju javne kampanje i javne akcije, a nakon toga će u svojoj zajednici provesti javnu akciju. Osim za edukaciju, ovo je bila odlična prilika i za razmjenu iskustava i bolje međusobno povezivanje organizacija mladih u regiji.

Aktivnosti se provode u sklopu projekata Znanjem možemo aktivizam jačati – ZMAJ financiranog od Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt realizira Info zona u suradnji s PRONI Centrom za socijalno podučavanje iz Osijeka.

Foto: Božidar Vukičević / CROPIX

POSLJEDNJE DODANO: