[HAJDUK - VARAŽDIN 3:1]

S prvog mjesta na reprezentativnu stanku

90+3 – U kontri je Dajaku loše primio loptu, pobjegla mu je i Zelenika je istrčavanjem spasio da ne bude 4:1.

90+2 – Umalo je Varaždin zabio drugi, nakon kornera je Vugrinec pucao glavom pokraj stative. Da je lopta išla u gol, Lučić bi bio nemoćan.

89 – Škaričić je kod Varaždina zamijenio Jelenića.

88 – Još dvije obrane Zelenike, opet Livaji, pa Krovinoviću.

86 – Uremovićev autogol je prvi gol u mreži Hajduka otkako je Karoglan naslijedio Leku. Ovo je peta utakmica koju vodi u drugom mandatu.

85 – Mogao je Livaja povećati na 4:1, ali njegov volej je obranio Zelenika.

83 – 3:1! UREMOVIĆ – autogol! Prošao je igrač Varaždina i zavrnuo u peterac, Uremović je uklizao i nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu.

82 – Šarlija je ustupio mjesto na terenu Elezu.

80 – Vugrinec je zamijenio Drožđeka kod gostiju.

79 – Šimunu Hrgoviću je ovo debi za seniorsku momčad. On je dio juniorske generacije koja je u travnju igrala finale Lige prvaka mladih u Ženevi, a igra na dvojnoj registraciji za Solin.

77 – Livaja je primio na prsa dugu loptu, Varaždinci su sugerirali igranje rukom, a Livaja je pucao s 20-ak metara, lopta se od bloka odbila u korner.

76 – Sigura je zamijenio Kalik, a Dialla Hrgović.

73 – Prekid je dok se ne raziđe dim od bakljade koju je priredila Torcida.

69 – Uremović je neoprezno izgubio loptu, presjekao je Varaždin, ali prije nego je postalo stvarno opasno ukazao se Lučić. Presjekao i on dodavanje Varaždinaca, pa još uspio zadržati posjed za Hajduk tako što je iznudio aut.

68 – Na tribinama je 14.344 gledatelja.

67 – 3:0!!! KROVINOVIĆ!!! Zatišje u drugom poluvremenu prekinuo je Krovinović. Sahiti je asistirao s desne strane, Krovinović sjajno poklopio loptu s 10-ak metara, u sami kut nemoćnog Zelenike.

61 – Benrahou je završio s nastupom, a ušao je Dajaku. Benrahou je ispraćen pljeskom.

59 – Mogao je Varaždin zabiti, na oštru loptu u peterac s desne strane zakasnio je Drožđek.

58 – Dvije promjene kod Varaždina: Marina i Bručić su izašli, a ušli Banovec i Boršić.

46 – Žapera je na početku drugog dijela zamijenio Moufi. To znači da će Sigur u sredinu, Moufi na desnog beka. Kod Varaždina je Domjanić zamijenio Šegu.
m

45+1 – Gotovo je prvo poluvrijeme.

44 – Umalo i 3:0! Opet lijepa akcija, Sahiti za Livaju, Livaja proigrava natrčalog Sigura, kome brani šut Zelenika, lopta se odbija do Benrahoua, opet obrana, pa povratna na volej Krovinoviću, koji je s 10-ak metara loše zahvatio loptu. Minutu kasnije isto se dogodilo Pukštasu, povratna na udarac, a lopta visoko preko gola. Vjerojatno je i do terena, sklisko je.

41 – Prvi put otkako je Mislav Karoglan drugi put preuzeo Hajduk, sigurni smo da rezultat neće biti 1:0. Tim rezultatom je dobio prve tri utakmice: Slaven Belupo, Rudeš i Osijek.

39 – 2:0!!! ŠARLIJA!!! Eto novoga gola. Nakon kornera. Gužva, Zelenika je prvi put obranio Pukštasu, ali Šarlija je bio u naletu i ugurao loptu preko crte. Trajala je provjera VAR-a, ali sve je čisto.

38 – Brza akcija Hajduka, Sahiti je krenuo od centra, ostavio za Dialla, pa je na kraju Krovinović pucao iskosa, taman da Zelenika izbije u korner.

35 – 1:0!!! PUKŠTAS!!! Nakon kornera Varaždin je izbacio loptu, ali Hajduk je opet uzeo posjed. Sahiti je vanjskom centrirao, lopta je bježala u gol-aut, stigao je Benrahou i poslao na visinu prve vratnice gdje je Pukštas utrčao i smjestio loptu u mrežu.

29 – Postonjski je okušao šut s 25 metara nakon što su Varaždinci oduzeli loptu u opasnoj zoni. Otišla je lopta pored stative.

21 – Nova prilika za Hajduk, Zelenika je skrenuo centaršut do Benrahoua, koji je pokušao gađati bližiti kut, ali Zelenika je skratio tu opciju istrčavanjem i od svega samo korner.

19 – Prekid s desne strane za Hajduk, centrirao je Benrahou prema prvoj stativi. Livaja je šutirao, ali nije uspio usmjeriti loptu u mrežu.

10 – Opasna akcija Varaždina. S desne strane je centrirao Mitrovski, a na 6, 7 metara skočio je Šego. Činilo se da je pogodak neminovan, ali Šego je loptu poslao točno u Lučića.

4 – Žuti karton s odgodom dobio je Marina. Sudac Kolarić je pustio prednost, pa nakon što je Hajduk izborio korner, pokazao žuti karton zbog prekršaja na Pukštasu.

1 – Počela je utakmica.

Od 16:30 sati Hajduk i Varaždin na Poljudu prvenstvenu utakmicu. Sat vremena prije početka, poznati su sastavi…

HAJDUK: Lučić, Sigur, Šarlija, Uremović, Diallo, Žaper, Pukštas, Krovinović, Sahiti, Benrahou, Livaja.
Klupa: L. Kalinić, Kalik, Odjidja, Moufi, Elez, Dajaku, Dolček, Brajković, Hrgović, Lauš, L. Vušković, Čuić.

VARAŽDIN: Zelenika, Bručić, Jelenić, Pellumbi, Belcar, Postonjski, Mitrovski, Vukčević, Marina, Drožđek, Šego.
Klupa: J. Silić, Ba, Vuk, Lusavec, Banovec, Vugrinec, Mištrafović, Boršić, Perić, Škaričić, Domjanić, Capone.

POSLJEDNJE DODANO: