ZABILJEŽENI ZLOČINI

Povećan broj kriminalnih djela i prometnih nesreća u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U protekla 24 sata, Policijska uprava splitsko-dalmatinska zabilježila je niz kriminalnih djela i prometnih nesreća, ukazujući na povećanu aktivnost kako u kriminalnim tako i u prometnim sektorima.

Među zabilježenim incidentima, istaknuli su se tri prijetnje, slučaj računalne prijevare, dva oštećenja tuđe stvari, teška krađa, tri krađe te dvije neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Ovi slučajevi bacaju svjetlo na raznolike izazove s kojima se suočava lokalna zajednica i policijske snage.

U odvojenom, ali jednako zabrinjavajućem razvoju događaja, policija je izvijestila o osam prometnih nesreća unutar istog vremenskog okvira, u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Ova statistika naglašava trajnu potrebu za povećanom prometnom sigurnošću i sviješću vozača.

Posebnu pažnju privukao je slučaj 43-godišnjaka, na kojeg se sumnja za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Nakon pretrage njegova stana na kaštelanskom području, policija je zaplijenila 164,5 grama amfetamina, 12 grama hašiša, 5,6 grama marihuane, tri digitalne vage za precizno mjerenje te dva pištolja s municijom. Ovaj slučaj ističe opasnost ilegalnih aktivnosti vezanih uz droge, koje nastavljaju biti glavna briga za sigurnosne snage.

Dodatno, policijska uprava najavila je pojačane aktivnosti nadzora prometa tijekom vikenda, usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje teških prometnih prekršaja, posebice onih koji uključuju vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina, nekorištenje sigurnosnih pojaseva te nepropisnu uporabu mobitela.

Ove mjere dolaze u svjetlu stalnih napora da se smanji broj prometnih nesreća i poveća opća sigurnost na cestama. Građani se pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako bi se zajedničkim snagama doprinijelo sigurnijem prometnom okruženju.

POSLJEDNJE DODANO: