263. SJEDNICA VLADE RH

Plenković i Beroš posjetili Banožića, poželjeli su mu brz oporavak

Premijer se na početku osvrnuo na prometnu nesreću koju je u subotu prouzročio bivši ministar obrane Mario Banožić. Izrazio je sućut obitelji stradalog Gorana Šarića. Izvijestio je da je s ministrom Vilijem Berošem jutros u Osijeku posjetio teško ozlijeđenog Banožića, koji se u jedinici intenzivne njege postupno oporavlja. U ime Vlade zaželio mu je brz oporavak. 

Prva je ovo sjednica Vlade na kojoj sudjeluje novi ministar obrane i potpredsjednik Vlade Ivan Anušić. Premijer je zahvalio Anušiću što je prihvatio ponudu da bude ministar obrane te mu zaželio dobrodošlicu u Vladi.

– Siguran sam da će na temelju svog političkog iskustva, ali i kao čovjek koji je bio dragovoljac Domovinskog rata itekako pridonijeti radu Vlade i voditi Ministarstvo obrane na najbolji mogući način, kazao je premijer Andrej Plenković. Podsjetio je da je njegovoj Vladi u fokusu jačanje obrambenih sposobnosti Hrvatske vojske te da je povećan proračun MORH-a. Od svih ministara je zatražio da pruže potporu Anušiću, prenosi HRT.

POSLJEDNJE DODANO: