12 MINUTA ZA 3 ŽIVOTA

Ove srijede studenti ponovo u akciji darivanja krvi, ovaj put na Filozofskom fakultetu

Nakon uspješne akcije darivanja krvi na Ekonomskom fakultetu, na kojoj su prikupljene 52 doze krvnih pripravaka, studenti nastavljaju s podrškom akciji “12 minuta za 3 života”, i to ove srijede, 22. studenoga na Filozofskom fakultetu u Splitu, od 10 do 13 sati.

Akcija darivanja krvi namijenjena je studentima i profesorima, ali i svim građanima koji žele sudjelovati u spašavanju života.

– Prva akcija darivanja krvi na Ekonomskom fakultetu pokazala je da je studentsko srce veliko te ne sumnjam da će i naredne akcije darivanja krvi na splitskim fakultetima isto tako izazvati veliki interes studenata, ali i profesora te ostalih građana koji se žele odazvati. Poručila bih studentima da osim plemenitosti samog čina, postoje brojni zdravstveni benefiti za darivatelje te ih pozivam da nam se pridruže ove srijede na Filozofskom fakultetu, poručila je Lara Barić iz službe Dobrovoljnog darivanja krvi splitskog Crvenog križa.

Istoga dana, u srijedu 22. studenoga na Pravnom fakultetu u Splitu od 10 do 12 sati, predstavnici splitskog Crvenog križa će uz promociju dobrovoljnog darivanja krvi, studentima mjeriti razinu hemoglobina i krvnog tlaka.

Nakon akcije darivanja krvi na Filozofskom fakultetu, iduća aktivnost zakazana je 27. studenoga na Pravnom fakultetu, 5. prosinca na PMF-u te 6. prosinca na FESB-u.

POSLJEDNJE DODANO: