Otmičar iz Đurđevca uhićen u Zagrebu (FOTO)

Zdravko Kenđelić (rođen 1968.), jutros oko 8,20 sati uhićen je u Zagrebu nakon cjelonoćne policijske potjere zbog prijetnji, pucnjave, te otmice 39-godišnjakinje, koja je na kraju oslobođena, izviješteno je iz PU koprivničko-križevačke.

Neslužbeno se doznaje da se nemila situacija počela “zakuhavati” jučer u prijepodnevnim satima, kada je u lokalnoj trgovini Kenđelića uhvatio zaštitar u sitnoj krađi, navodno je pokušao ukrasti sapun. Kada je zaštitar pokušao razriješiti situaciju, 39-godišnjak mu je zaprijetio oružjem nakon čega se zaštitar povukao, ali je o svemu obavijestio policiju.

Kako bi provjerili priču zaštitara policijski službenici su oko 18,45 sati došli do kuće osumnjičenog. On im nije dao priliku ni da porazgovaraju, već je odmah zapucao iz vatrenog oružja.

Nakon ispaljenih hitaca, od kojih nitko nije ozlijeđen, Kenđelić se dao u bijeg. Pritom je zaustavio Peugeot 407 kojim je upravljala 39-godišnjakinja te su se uz njegove prijetnje udaljili u nepoznatom pravcu.

Od tog trenutka na noge su podignute sve raspoložive policijske snage PU koprivničko-križevačke i okolnih policijskih uprava koje su pokušale locirati bjegunca i njegovu žrtvu.

Zbog prethodnog iskustva koje je ukazivalo na to da bi 39-godišnjak mogao ponovno zapucati, iz Zagreba su dovedeni pripadnici Antiterorističke postrojbe Lučko, a u potjeru se uključio i policijski helikopter.

Bjegunac se sa žrtvom naposljetku domogao Zagreba, te je uhićen na Žitnjaku.

Iz izvora bliskog istrazi doznaje se da Kenđelić do sada nije kazneno prijavljivan u Hrvatskoj, a navodno je neko vrijeme boravio u njemačkom zatvoru.

OBJAVLJENO RANIJE:

Muškarac koji je u ponedjeljak navečer u Đurđevcu oteo ženu i s njom se uputio u nepoznatom smjeru još uvijek nije pronađen, obavijestila je u noći na utorak Policijska uprava koprivničko-križevačka.U ponedjeljak oko 18,45 sati u Đurđevcu tijekom policijskog izvida kaznenog djela prijetnje Zdravko Kenđelić (46) ispalio je nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika. Potom se dao u bijeg, zaustavio je osobni automobil Peugeot 407 zlatne boje registracijske oznake KC 440-EZ, te natjerao 39-ogodišnju vozačicu da se s njim uputi u nepoznatom pravcu, pojasnila je policija.

U tijeku je istraga kao i potraga za osumnjičenim, a policija poziva građane da eventualna saznanja o osobi i vozilu dojave Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, odnosno Policijskoj postaji Đurđevac na broj 192 ili 048/656-739.

POSLJEDNJE DODANO: