SJAJNE VIJESTI IZ LEVIJA

Od Leone Popović bolja samo Mikaela Shiffrin

Leona Popović osvojila je drugo mjesto u finskom Leviju na drugom slalomu sezone Svjetskog skijaškog kupa u kojem je pobijedila najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin sa samo 18 stotinki prednosti nad Popović. Druga hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić završila je na desetom mjestu.

Popović je prvu vožnju završila na petom mjestu, a u drugoj je skijala maksimalno agresivno i to joj se isplatilo, te je preuzela vrh s velikih 1.05 sekundi prednosti nad dotad vodećom Minom Fuerst Holtmann. Lena Duerr i Sara Hector je nisu uspjeli prestići, ali jest sjajna Mikaela Shiffrin, drugoplasirana iz prve vožnje, za ne tako velikih 18 stotinki.

Vodeća iz prve vožnje i jučerašnja pobjednica Petra Vlhova fantastično je krenula i u ovu drugu vožnju, te je izgledalo kao da će nadmoćno pobijediti, ali je onda napravila veliku grešku zbog koje je izletjela sa staze i nije uspjela završiti utrku.

Tako je Popović dan prije 26. rođendana završila na drugom mjestu, a ujedno stigla i do drugog postolja u karijeri. Prvi puta je to ostvarila u zadnjoj utrci prošle sezone u Soldenu, gdje je također bila druga.

Druga hrvatska predstavnica Ljutić, također je odradila jako dobar vikend. Jučerašnjem devetom danas je dodala deseto mjesto. U prvoj vožnji bila je 11. tako da je popravila svoj plasman za jednu poziciju. Imala je 1.45 sekundi slabije vrijeme od Shiffrin.

POSLJEDNJE DODANO: