ZDRAVSTVENA ISPRAVNOST

Objavljena nova analiza napitaka: Coca-Cola uputila obavijest potrošačima, reagirao i ministar Beroš

Iz kompanije Coca-Cola Hrvatska oglasili su se nakon što je posljednja analiza Državnog inspektorata RH od 16. studenog 2023. pokazala da je serija pića, povezana sa slučajem trovanja u Rijeci, potvrdila njezinu zdravstvenu ispravnost.

Priopćenje pročitajte u nastavku:

– Posljednja analiza Državnog inspektorata Republike Hrvatske od 16. studenoga 2023. godine, otklanja svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.

Serija Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar, 330 ml, serije trajnosti 12.2023. L17, povezana sa slučajem u Rijeci, bila je povučena s tržišta 8. studenoga 2023. godine slijedom zahtjeva Državnog inspektorata Republike Hrvatske. Nakon provedene analize, sada je potvrđena zdravstvena ispravnost ove serije.

Drago nam je što i ovaj nalaz Državnog inspektorata Republike Hrvatske otklanja svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda. Nastavljamo s potpunom transparentnošću surađivati sa svim nadležnim tijelima tijekom istrage jednog izoliranog slučaja u Rijeci.

Iskreno smo zahvalni našim potrošačima i kupcima na kontinuiranoj vjernosti i povjerenju u naše poslovanje i brandove te još jednom naglašavamo da su naši proizvodi proizvedeni prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, kojima smo potpuno predani tijekom više od 55 godina na hrvatskome tržištu. – objavili su.

Beroš: Najvažnije mi je da nema ugroze za građane

Izjavu nakon objave posljednje analize napitaka iz sporne serije dao je i ministar zdravstva Vili Beroš.

Kao ministru zdravstva najvažnije mi je da ne postoji ugroza za zdravlje naših građana vezano uz konzumaciju bezalkoholnih pića i napitaka, kao što mi je bilo važno u trenutku kada su se pojavili zdravstveni problemi kod pojedinih građana i da je naš zdravstveni sustav pružio brzu i odgovarajuću medicinsku pomoć svakome od njih, bez obzira na uzrok. Sve ostalo su pitanja za druga državna tijela – poručio je.

POSLJEDNJE DODANO: