KOMENTAR: Razočaravajući remi, Hrvatska je premalo pokazala

Reprezentacija Hrvatske, ovjenčana srebrom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, premalo je pokazala na otvaranju globalne smotre u Kataru četiri i pol godine kasnije protiv Maroka. Respekt je normalan, previše respekta, kao što je bilo danas, „ubija“ nogomet. 
Očito je da je Zlatku Daliću važnije bilo ne izgubiti ovu utakmicu nego krenuti po nešto opipljivo, posjed od 65 posto u korist Hrvatske ne znači ama baš ništa, jer je dobar dio potrošen na dodavanja dva stopera i puno lopti unatrag, bez ideje i namjere da se riskira. Tako je Hrvatska prije svega pazila da im Ziyech i Hakimi s desne strane ne prave nekakvu smetnju, pa je Sosa potpuno zaboravio na napad. Da, tako mu je sigurno naređeno.

Što god se zamislilo prema naprijed, definitivno ništa nije uspjelo. Kramarić se nije sastao s loptom, pomoći od suigrača nije imao nikakve, gotovo da nismo ušli u šesnaesterac. Rezerviran je bio i Perišić, jedinu pravu priliku imao je Vlašić u 45. minuti i nakon toga je izašao ozlijeđen. U nastavku se ništa nije promijenilo, zadovoljili smo se s 0:0, makar bi zamjene mogle sugerirati drugačije. 
Što god netko mislio, Livaja je u ovakvoj igri, bilo kakvoj igri, korisniji od Kramarića. I više je puta dotakao loptu u 20-ak minuta, nego Kramarić u 70-ak. Dalić nije htio riskirati, čekao je i čekao, ništa nije dočekao. Praktički, kupila je Hrvatska četiri dana, živa je, ali ništa više od Maroka. U nedjelju se igra protiv Kanade, ovako sigurno neće ići. Ovako sporo, tromo, bezidejno, bez želje da se nešto konkretno napravi.

POSLJEDNJE DODANO: