ZLATKO DALIĆ I LOVRO MAJER

Nisam imao u planu dovesti sebe i reprezentaciju u ovakvu situaciju da opet u zadnjem kolu odlučujemo

Uoči odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u utorak u 20.45 sati protiv Armenije u Zagrebu, izbornik Zlatko Dalić i igrač Lovro Majer odgovarali su na pitanja novinara.


Što očekujete?

Sretan sam što smo pobijedili Latviju. Sad opet ovisimo o sebi, možemo biti zadovoljni. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Znamo da moramo biti pravi i da ćemo biti pravi. Ne bi trebalo biti problema, no Armenija je ozbiljna ekipa, što su pokazali. Neće biti lako. Njima utakmica ništa ne znači, ali to može biti klopka jer igraju bez presinga. Ako uđemo o utakmicu kao s Latvijom, ne moramo se bojati – rekao je Majer.


Jeste li posebno motivirani?

Naravno da jesmo, kao i dosad. Isto je bilo i kada smo izgubili od Turske i Walesa. Nije se puno promijenilo. Tada smo se držali zajedno, znali smo koliko smo kvalitetni i da imamo šansu otići na Euro kada smo pravi.


Osjećate se dobro na desnom krilu?

Osjećam se dobro. Igrao sam tu poziciju i u klubu.


Kakva je situacija u Wolfsburgu?

Super je. Nisam puno pričao o tome, ali zadovoljan sam. Borimo se, nismo konstantni. Igram i napredujem, zato sam tamo i došao. Zasad je sve kako treba.


Imate li poruku za navijače?

Žao mi je što bi mogla biti kiša, no igračima to ništa ne znači. Nekad je i ljepše tako igrati.
Nakon Majera, novinari su razgavarali s izbornikom.

Hoće li biti promjena u početnom sastavu u odnosu na Latviju?

Pjaca neće biti u kadru. Osjetio je mišić i nećemo riskirati. Juranović, Sučić i Beljo su trenirali. Nisu imali problema, no mislim da je prevelik rizik da ih odmah ubacimo jer je utakmica velika. Bit će, stoga, na klupi. Nema potrebe za velikim promjenama. Bit će eventualno malih korekcija, i to zbog taktičkih razloga, a ne zato što s nekime nisam bio zadovoljan u utakmici s Latvijom.


Koliko sličnu utakmicu, u smislu neizvjesnosti, očekujete u usporedbi s onom s Rusijom na Poljudu?

Nisam imao u planu dovesti sebe i reprezentaciju u ovakvu situaciju da opet u zadnjem kolu odlučujemo. Mislio sam da ćemo i prije riješiti kvalifikacije, ali listopad nas je koštao živaca, grča i stresa. Spremni smo, puni smo motiva. Protiv Latvije smo ušli ozbiljno, čvrsto i odgovorno u utakmicu. Očekujem ozbiljan pristup i sutra. Treba biti strpljiv i tako graditi pobjedu. Tako je bilo i u Splitu. Protivnik se dolazi nadigravati. Možemo očekivati kao što je bilo u Armeniji. Stvorili smo tada puno šansi, ali nismo zabili drugi gol i do kraja smo bili u problemu Mislim da ćemo sutra biti racionalni, pametni, kompaktni. Cilj je fokusirati se na sebe. Zanima nas samo naša utakmica. Nećemo gledati što se događa u Walesu.


Odnose li se sitne promjene na Gvardiola? Hoće li biti stoper, a ne bek?

Vidjet ćemo nakon analize. Gvardiol je pola sata jako dobro igrao, onda je ušao u par grešaka. Napravit ćemo još analizu Armenije. Ako napravimo promjenu, neće biti zato što je netko loše igrao, već radi taktike. Postali smo meta svim reprezentacijama. Imaju dosta živih igrača. Moramo igrati kao protiv Latvije. postaviti se kao favoriti, igrati presing i ne dopustiti im šanse koje će biti pogubne za nas.

POSLJEDNJE DODANO: