Nije slučajno da sudac iz Zagreba sudi Hajduku

Hajdukov sportski direktor Goran Vučević bio je dosta oštar u komentaru suđenja utakmice Istra – Hajduk (1:1) na RTL2. U jednom trenutku voditelj ga je prekinuo i pitao: “Uvjereni ste da netko to namjerno radi?”– Da, uvjereni smo. Mislimo da je to vidljivo iz daleka. Nije to dobro za hrvatski nogomet, nije slučajno da sudac iz Zagreba sudi Hajduku, a da nijedan sudac iz Splita nije sudio Dinamu – odgovorio je Vučević.

Prethodno je kazao sljedeće:

– Već u Zagrebu je počelo po nama jako loše suđenje, koje je bilo na granici normalnoga. Doduše, bili smo puno bolji protivnik od Lokomotive u toj utakmici, u kojoj se težilo sve, ne bi li Lokomotiva uzela bodove, ali nije. To se ovdje dogodilo jer je ovaj jedanaesterac učinio prvenstvo gotovim. Mi nismo ti koji smo aludirali na prvo mjesto i stvaranje nerealne euforije, nego smo našim dobrim igrama dali sebi za pravo da očekujemo veliki derbi u Splitu pred punim stadionom. Kad nam jedan sudac pokvari sve što smo željeli napraviti ne bi li s našim navijačima podijelili veliku radost, jer znate u kakvim okolnostima radi klub, smatramo da smo i te kako zakinuti i ne možemo se pomiriti s ovakvim suđenjem.

Vučević je upitan i o onom drugom jedanaestercu, kada je vratar Tomićsrušio Radonjića…

– Ovo sigurno nije bio jedanaesterac, a dalje uopće ne želim razgovarati. Ovo je jedanaesterac iz kojega je postignut gol, gdje mi imamo sudar dva naša igrača, golmana Stipice Bradarića, koji je bio jako bitan jedan od boljih na terenu. Mi smatramo da je ova odluka usmjerila utakmicu u skroz drugom pravcu i da je ona ključna za rezultat. Sve ono što se kasnije događalo po nama nije bitno s obzirom na ovu pogrešku.

Još je Vučević kazao da isključenje Igora Tudora sigurno nije bilo opravdano.

POSLJEDNJE DODANO: