MISLAV KARLOGLAN:

“Neću filozofirati, bilo je puno više dobrih stvari, zadovoljan sam i ne treba tražiti kruha preko pogače”

I dalje je Mislav Karoglan bez poraza na klupi Hajduka. Što je važnije, pobjede se nižu.

– Imao je Varaždin prvu šansu, gledali smo to na poluvremenu i što nismo dobro napravili. Makar je bio vrhunski centaršut i skok, morali smo bolje reagirati. Neću filozofirati, zahvalan sam momcima što su odradili utakmicu s dosta prilika. Možda je i ulazak u drugo poluvrijeme bio lošiji, ali poslije smo se digli, zabili treći gol. Bilo je i dobrih tranzicija, moglo je biti još golova.

Kao da još niste u mogućnosti odigrati utakmicu u istom ritmu, ima dosta padova?

Imamo amplitude u igri, slažem se. Ali dok je više dobrih stvari kao danas, onda si zadovoljan i ne treba tražiti kruha preko pogače. Rekao sam da Varaždin zna igrati, ja ih guštam gledati. Zatvorili smo ciklus s pet pobjeda, sljedeći će biti teži jer imamo tri gostovanja. Neka se igrači malo odmore i onda idemo opet raditi.

Biste li voljeli da derbi Rijeke i Dinama završi neodlučeno, na primjer, 4:4?

– Neće se mene pitati što bih ja volio. Pogledat ću utakmicu, neka bude dobar nogomet.

Prije tjedan dana se na kraju utakmice protiv Rudeša zviždalo, večeras pjesma još traje.

– Dugo sam u klubu s jednom kratkom pauzom, vidio sam svega. Važno je da ljudi dolaze i da podržavaju igrače. Nekada kad ne ide, treba gurati, sjever uvijek gura.

Upitan je Karoglan i za debi Šimuna Hrgovića.

– Za Šimuna sam vezan. Vratio sam ga s veznog na beka u mlađim uzrastima, ali eto ispalo je dobro, stigao je do prve momčadi, debitirao. S mladima sam uvijek zadovoljan, oni ne mogu biti loši, nego su najbolji.

Zašto nije igrao Trajkovski?

– Trajkovskom se upalio ožiljak, doktori su rekli da ga je bolje odmoriti, pa sam ih poslušao.

Kakav je plan u ova dva tjedna dok nema utakmica?

– Imamo tri dana odmora, trenirat ćemo na Poljudu, teren je adekvatan i može se raditi, makar je napadalo dosta kiše.

Upitan je i za Rokasa Pukštasa.

– Prezadovoljan sam s njim. Kritiziram ga jedino kad previše razmišlja. On je najbolji kad je utakmica brza, onda je to u njegovom ritmu.

Ovako je utakmicu prokomentirao gostujući trener:

– Čestitao bih Hajduku na zasluženoj pobjedi. Nakon prvih pola sata ne bih rekao da će ovako završiti, imali smo tu jednu situaciju sa Šegom, gdje je mogao bolje reagirati. Nakon toga je Hajduk zabio iz dva prekida, a ja sam upozoravao igrače na Pukštasa, da je najopasniji. U drugom dijelu slično, Krovinović je zabio za 3:0. Nismo se raspali, postigli smo gol, možda smo mogli još neki, ali s druge strane je i naš vratar Zelenika imao sedam, osam obrana. Zaslužena pobjeda Hajduka, a ja moram opet stalno govoriti igračima da su prekidi sastavni dio igre, vrlo važan dio igre – rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

POSLJEDNJE DODANO: