POLICIJA U AKCIJI

Nasilje u Zadru: Uhićenja zbog napada na državljane Srbije i nereda na košarkaškoj utakmici

Nakon nedavnih događaja u Zadru, gdje su zabilježena nasilnička ponašanja prema državljanima Srbije te neredi tijekom košarkaške utakmice, policija je poduzela odgovarajuće mjere kako bi riješila ova kaznena djela i osigurala sigurnost građana.

U prvom slučaju, dva hrvatska državljana u dobi od 21 i 26 godina su uhićena zbog sumnje da su počinila kazneno djelo nasilničkog ponašanja, opisanog u članku 323.a u svezi s člankom 87. st. 21. Kaznenog zakona. Njih se sumnjiči da su fizički napali dvojicu državljana Srbije u dobi od 55 i 46 godina na predjelu Voštarnice u Zadru. Ozlijeđeni 55-godišnjak je primio liječničku pomoć u Općoj bolnici Zadar. – objavila je zadarska policija.

U drugom incidentu, tijekom košarkaške utakmice “AdmiralBet ABA” lige između KK “Zadar” i KK “Crvena zvezda MeridianBet”, došlo je do nereda. Devetorica hrvatskih državljana su privedena zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je još deset osoba u dobi od 19 do 32 godine uhićeno danas zbog istog prekršaja tijekom odigravanja košarkaške utakmice.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, provedene su pretrage stanova i drugih prostorija uhićenih osoba, rezultirajući oduzimanjem veće količine pirotehničkih sredstava te jednog sredstva pogodnog za napad i nanošenje ozljeda.

Sve osumnjičene osobe su dovedene na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti i motivi iza ovih incidenata.

POSLJEDNJE DODANO: