VIŠE NIJE TRENER

Nakon serije neuspjeha: Trener Toni Golem napustio NK Rudeš

Nakon sedmog kola u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi početkom rujna, momčad Rudeša pretrpjela je značajnu promjenu. Trener Toni Golem preuzeo je vodstvo nad timom koji se tada suočavao s teškom situacijom, imajući samo jedan osvojeni bod. Nažalost, unatoč naporima i trudu trenera Golema, rezultatski iskorak nije se dogodio u narednih osam kola.

Iako su tijekom tog razdoblja ostvarili dva remija, momčad Rudeša suočila se s bolnim i teškim porazom 0:4 u važnoj utakmici protiv Istre 1961 u subotu. Kao rezultat toga, klub i trener Golem su se dogovorili o sporazumnom raskidu poslovne suradnje.

Zahvaljujem se direktoru i predsjedniku kluba na suradnji. Jednostavno, nismo uspjeli krenuti svi zajedno u smjeru u kojem smo željeli, te smo se odlučili na raskid suradnje. Klubu i sljedećem treneru želim uspjeh u ostvarivanju ciljeva. – kazao je trener Golem.

Predsjednik kluba, Josip Šimunić, također je izrazio zahvalnost treneru Golemu na trudu i energiji koju je donio u klub, posebno na dvjema pobjedama u Kupu i ulasku u četvrtfinale tog natjecanja. Ipak, naglasio je ozbiljnost situacije u prvenstvu:

Na našu žalost, u prvenstvu, koje nam je prioritet jer želimo ostati u društvu najboljih, rezultat je unatoč nekim dobrim utakmicama izostao.

Stanje je ozbiljno, hvala treneru Toniju na trudu i zalaganju koji je uložio u nadogradnju momčadi. Nažalost, unatoč svemu, svi vidimo kako naš klub ima samo tri boda i da smo bez pobjede u HNL-u. Možda bi bilo najbolje da se igrači zapitaju nakon subotnje izvedbe. NK Rudeš je ispadao i vraćao se u najviši rang natjecanja te pokazao karakter kroz godine postojanja, a to se očekuje i od igrača koji predstavljaju klub. Nas u klubu veseli rad škole nogometa koja u sve tri kategorije HNL-a ima odličan pristup, zalaganje i rezultate, te vjerujemo da su gladniji uspjeha nego neki igrači prve momčadi – poručio je direktor kluba Stipe Čondrić.

Po imenovanju novog trenera pravovremeno ćemo obavijestiti javnost. – objavili su.

POSLJEDNJE DODANO: