OSUĐUJU SVAKI OBLIK NASILJA

Nakon incidenta u Zadru oglasila se i ABA liga

Nakon jučerašnjih incidenata u Zadru Crvena zvezda tražila je odigravanje današnje utakmice sedmog kola ABA lige Zadar – Crvena zvezda bez publike, no sudeći po priopćenju ABA lige, koje su izdali danas ujutro, vjerojatno neće biti tako.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Nakon šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu navečer i napada na novinara i članove delegacije Crvena zvezda Meridianbeta, uoči 7. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga j.t.d. snažno osuđuje svaki oblik nasilja te rasnu, seksualnu, vjersku, nacionalnu i bilo kakvu drugu diskriminaciju.

ABA liga j.t.d. pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema hrvatskim Ministarstvu unutarnjih poslova, s namjerom da se svi detalji napada ispitaju što je prije moguće te da organizatori i počinitelji incidenta budu uhićeni i da im se sudi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, gdje su se napadi odvili.

Istovremeno, kroz komunikaciju s klubovima i osiguranjem, ABA liga j.t.d. učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izoliran slučaj, koji baca sjenu na sve postulate ABA lige i temelja na kojima je osnovana.

Uvjereni smo da ćemo zajedno dobiti ovu bitku i da će, kao i prije, ABA liga i dalje spajati, a ne dijeliti ljude, piše u službenom priopćenju lige.

POSLJEDNJE DODANO: