PEPEO I PRAH

Na Čiovu se opet ruši, bageri Državnog inspektorata i po kiši sravnjuju sa zemljom nelegalnu dvokatnicu

Bagere pulske tvrtke “TGT-Adriatik”, angažirane od strane Državnog inspektorata Hrvatske, nije zaustavilo ni jako nevrijeme da nastave s akcijom rušenja bespravnih objekata na otoku Čiovu, u uvali Duga u Okrugu Gornjem. U utorak je krenuo napad sravnjenja sa zemljom dvokatnice u blokovima.

Policija je ogradila prilaz kući s koje su radnici skidali stolariju, među ostalim, i prozorske okvire. Bageri su bili privremeno urušeni, ali kao dokaz da će se objekt uskoro pretvoriti u prašinu bila je ogromna rupa u vanjskom zidu.

Rušio se i kompleks Latković u Vruji, prvo je otišla u povijest kuća švedškog državljanina, onda još jedna u susjedstvu da bi se na samostalnu akciju odlučio Ivan Rajković, vlasnik Poliklinike “Medikol”.

Evo i odgovora iz Državnog inspektorata…

– Jutros je započeo novi val uklanjanja bespravno izgrađenih objekata na području Republike Hrvatske.

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata u sljedećih nekoliko dana planira ukloniti 30 bespravno izgrađenih objekata.

Prvi bespravno izgrađeni objekti uklanjaju se na Čiovu, a odmah nakon Čiova bageri se sele u Vinišće te na Brač.

Slijedom postupanja građevinske inspekcije Državnog inspektorata samo tijekom ove godine uklonjeno je 313 nezakonito izgrađenih objekata.

Građevinska inspekcija Državnog inspektora će i nadalje postupati sukladno zakonskim propisima te će nastaviti s uklanjanjem nezakonito izgrađenih građevina, a sve odluke i mjere građevinske inspekcije usmjerene su na suzbijanje i sprječavanje devastacije kojom se urušava temeljni identitet i vrijednost cjelokupnog prostora Republike Hrvatske.

Napominjemo, samom uklanjanju objekata putem treće osobe na trošak investitora prethodi dugotrajan inspekcijski postupak.

POSLJEDNJE DODANO: