Sinjanka Matea Pletikosić izabrala je Crnu Goru, iz HRS tvrde da su je nekoliko puta zvali u reprezentaciju!

Hrvatski sport, konkretno rukomet, izgubio je još jednog sportaša. Crnogorski mediji jučer su objavili kako je 22-godišnja Sinjanka Matea Pletikosić odlučila nastupati za reprezentaciju Crne Gore. Izazvalo je to veliki interes medija u Hrvatskoj, a ova pričuvna srednja vanjska u jakom sastavu podgoričke Budućnosti za crnogorske medije rekla je kako nije bilo poziva iz HRS:

– Nitko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrala u Budućnosti, ali nisu me htjeli uvrstiti na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće.

Posljednji je put ova Sinjanka u hrvatskom dresu igrala 2016. na Europskom kadetskom prvenstvu na kojem je bila u najboljoj postavi turnira, međutim, uoči četvrtfinala protiv Danske se ozlijedila.

Zbog te ozljede ligamenata imala sam stanku dulju od dva mjeseca. Bilo mi je teško već zbog toga, a pogodilo me i to što se nitko iz naše reprezentacije ili našeg saveza nije udostojio nazvati me, pitati kako sam, treba li mi kakva pomoć. Godinu dana kasnije dobila sam poziv za seniorsku reprezentaciju, ali odbila sam ga! Bila sam malo povrijeđena tim odnosom, a imala sam i nekih zdravstvenih problema. Nakon toga nitko me nikada više nije nazvao. Međutim, voljela bih pomoći Hrvatskoj, zašto ne već u ovim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo? Naravno, ako izbornik procijeni da bih mogla pomoći – govorila je Matea prije nekoliko mjeseci za Sportske novosti.

Svoje viđenje ove situacije za Sportske novosti dali su izbornik hrvatske nacionalne reprezentacije Nenad Šoštarić i izbornik juniorske reprezentacije Ivan Jerković.

Matea je pozvana u reprezentaciju kad sam postao izbornik, ali je odbila poziv. Poručila je da je to ne zanima u tom trenutku, reći će izbornik Šoštarić te nastaviti:

Nakon toga nisam računao na nju, sve dok se prije dva mjeseca nisu pojavile njene izjave u kojima govori da ima želju igrati za reprezentaciju. Bilo mi je to drago čuti i bila je u mojim planovima za nastavak kvalifikacija.

Slično priča i izbornik juniorske reprezentacije Ivan Jerković:

Ona je meni otkazala još 2017. godine, dok smo u Đurđevcu igrali kvalifikacije. Razlog je bila neka ozljeda. Okupljanje smo imali u ponedjeljak, ona je otkazala u nedjelju oko 22 sata. 

– Htio sam je u reprezentaciji, bila nam je glavna igračica. Poslije toga sam je stavljao na popise juniorske reprezentacije, ali je ona otkazivala. Tadašnjem direktoru reprezentacije Ratku Balenoviću poručila je da se ne vidi u reprezentaciji, objasnio je Jerković.

Ratko Balenović potvrdio je njegove riječi:

Nakon Final Foura Lige prvakinja 2018. godine nekim igračicama je poslan upit žele li nastupati za reprezentaciju Hrvatske. Matea Pletikosić je odgovorila SMS porukom da ne želi. Preslik te poruke arhiviran je u dokumentaciji Saveza.

Očito je da ni HRS ni igračica nisu pokazali previše interesa da Matea ostane vjerna Hrvatskoj, a vrijeme će pokazati tko je dobio ili izgubio.

POSLJEDNJE DODANO: