“Nevjerojatno je da netko mora prepisivati domaću zadaću”

Predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić komentirala je u Dnevniku HTV-a stanje u koaliciji s obzirom da kritike Vlade stižu iz HNS-ovih redova u Saboru. Pusić kaže da je stanje “normalno”.

Pusić je rekla da je njezin zadatak da do kraja mandata Vlade, odnosno do izbora, zajednog s kolegama HNS digne do razine sigurnog prelaska praga. 

O zahtjevu stranačkog kolege Gorana Beusa Richembergha, koji je u ime HNS-a prozvao Vladu da mora osigurati sredstva za mjere aktivne politike zapošljavanja, rekla je da se radi o programu koji je važan i dobar, koji su mnogi napadali kada je uveden, a pokazao se da je odličan. ‘Problem je u tome što nema novca. Zbog toga čekamo novac iz fondova da nastavimo s tim programom’, rekla je Pusić.

Na pitanje zašto član HNS-a danas govori to što Pusić nije rekla na sjednici Vlade, a to je da se novac nađe iz proračuna, prva potpredsjednica izbjegla je direktan odgovor. Nije stala na stranu Beusa Richembergha nego na stranu premijera Milanovića te ponovila njegove riječi da je to dobar i važan program i da će ga obnoviti.

Komentirala je i aferu ‘Plagijati’ u kojoj je poništen i diplomski rad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića: ‘Meni se čini nevjerojatnim da čovjek mora prepisati domaću zadaću i da je ne može sam napisati.’, rekla je Pusić.

O slučaju vukavarskog gradonačelnika Željka Sabe i novoj optužnici protiv njega, Pusić je rekla da optužnica ne mijenja ono o čemu se već do sada govorilo. ‘Dobro je to raščistiti jasno u mjerodavnim institucijama’, smatra Pusić. 

POSLJEDNJE DODANO: