DUBOKO ZABRINUT

Modrić: “Sudeći po prijedlogu rebalansa proračuna Grada, braniteljima u Splitu se ne piše dobro”

Uoči nadolazeće obljetnice Vukovara i Škabrnje, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje HDZ-a Split i veteran 4. gardijske brigade Miljenko Modrić Miki, iznio je zabrinjavajuće činjenice o smanjenju financijske podrške braniteljima Grada Splita.

U svojoj Facebook objavi, Modrić ističe da bi vrijeme predstojećih obljetnica trebalo biti obilježeno hrvatskim jedinstvom i zahvalnošću prema žrtvama. Međutim, izražava duboku zabrinutost zbog nedostatka konkretne podrške braniteljima nakon svečanih gesti.

– Bliži se tužna obljetnica sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i to bi trebalo biti vrijeme hrvatskog jedinstva i zahvalnosti žrtvama. Osim žrtava zahvalnost dugujemo i braniteljima koji su ostali među nama i svi bi zajedno trebali dati doprinos u poboljšanju njihovog životnog standarda.

Nalazimo se u tjednu kada će se svi natjecati u iskazivanju počasti žrtvama i braniteljima Domovinskog rata, ali nažalost često iza tih riječi ne stoji ništa, a branitelji budu zaboravljeni već idućeg tjedna.

Sudeći po prijedlogu rebalansa proračuna Grada Splita, braniteljima u Splitu se ne piše dobro jer je predloženo smanjenje predviđenih sredstava za čak 60% iz odsjeka za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama.

Stavka skrbi o braniteljima i njihovim obiteljima kroz jednokratne novčane pomoći reže se za 56 000€, a smanjena su i sredstava za stambeno zbrinjavanje branitelja za čak 346 000 €.

Bitno da će se položiti vijenci i paliti svijeće uz prigodničarske poruke. Tužno. – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: